Ford Focus: Achteraf inbouw originele cruise control

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.6 TDCi

Ik heb een Focus 2 van net na de facelift in 2008, waarin ik graag een originele Ford cruise control zou willen inbouwen. ik lees echter tegenstrijdige berichten op dit en andere fora of dit wel kan of niet.

In een vlaag van optimisme heb ik al een stuur met de cruise control bediening op de kop getikt. Het vinden van een Ford dealer die bereid is de functie in de software vrij te geven zou de volgende (mogelijk grotere) horde kunnen zijn. Schijnt wel eens een probleem te zijn.

Maar voor ik aan de inbouw begin, zou ik toch even willen checken of iemand me kan vertellen (middels chassisnummer?) of mijn Focus de verder benodigde 'hardware' wel in huis heeft.

Alvast bedankt voor de hulp.

LuckyMe

Geplaatst door LuckyMe (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

kaleido 1 (1830) PRO, 10 jaar geleden

Gaat niet alleen om de hardware , maar ook om de software , zijn de diverse modules te programmeren qua software.
Er zit niets anders op om langs de ford dealer te rijden en ze daar te laten kijken of jou auto "voorbereid" is.

LuckyMe (0), 10 jaar geleden

Ik snap je redenering. Maar omdat ik berichten heb gezien over mensen die het voor elkaar hebben gekregen, zou het mogelijk moeten zijn. Wellicht in alle gevallen? Auto heeft trouwens een electronisch gaspedaal, dus dan kom je misschien al een eind in de richting, denk ik.

Trouwens, de Ford dealer, zit ie niet ook op dit forum, althans zijn monteurs... :-) :-)

Mansie (0), 10 jaar geleden

Het is wel zelf te doen, als je een beetje durft.
Misschien heb je hier wat aan.

http://www.focusclub.nl/forum/showthread...

kombikart (0), 10 jaar geleden

Ik wilde het net zeggen. Focusclub is een goede infobron. Weet dat er daar meer een org. Cc achteraf ingebouwd hebben.

Gr Fred

LuckyMe (0), 9 jaar geleden

Ik heb het plan helaas moeten laten varen. Heb een viertal dealers in de buurt waarvan twee over de grens in Duitsland benaderd en de antwoorden waren niet echt bemoedigend...

Dealer 1 zei, dat hij het gewoon niet zag zitten eraan te beginnen bij een Focus. Dealer 2 ging met het chassisnummer aan de slag en meldde een dag later dat er van de drie modules waarvan de software moet worden aangepast, in mijn geval eentje is waar het ivm gebruikte hardware niet zou kunnen. Dealer 3 heeft contact met Ford Keulen opgenomen en meldde later ook een negatief resultaat. Bood wel aan een after-market CC te installeren, maar dit zou een extra handel aan het stuur betekenen en de nodige honderden euro's. Dealer 4 wist te melden dat een van zijn monteurs het bij zijn eigen wagen had klaargespeeld, maar alleen via z'n privé laptop en met programmatuur die niet door Ford is goedgekeurd. Verder benadrukte hij de risico's van het prutsen aan de software van de auto omdat deze ook veel andere (veiligheids)systemen regelt.

Al met al voor mij genoeg redenen om er een punt achter te zetten. Had gehoopt dat het niet zo ingewikkeld was.

kaleido 1: je hebt dus gelijk!

kaleido 1 (1830) PRO, 9 jaar geleden

Was het proberen waard natuurlijk , bedankt voor de feedback.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.