Ford Fusion 2008: Achterklep alleen met sleutel te openen

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Ik heb net een ander probleem aangemaakt, en maak een los probleem extra aan, omdat dit een opzich staand issue is (dit is later pas ontstaan)

Sinds kort heeft de Ford Fusion+ van mijn ouders een probleem met de achterklep. Deze is alleen nog maar te openen door de sleutel in het slot te steken en om te draaien.
Het gebruiken van de knop op de remote leidt er toe dat de alarmlichten gaan knipperen én het slot in de achterklep hoorbaar is, maar niet geopend wordt.
Het zelfde geldt voor het drukken op de knop om de achterklep te openen op het dashboard, slot hoorbaar, maar toch nog opslot.

Dit heeft eerder wel gewerkt. Ik heb een poging getracht om te controleren of de bekabeling in orde was in de kabeldoorvoor en dat lijkt er wel op, maar voor de zekerheid zou doormeten het beste zijn lijkt mij, of er moet iets anders ten grondslag liggen aan dit probleem?

Hierbij een filmpje ter verduidelijking:

het geluid wat te horen is van 00:14 tm 00:18 is van de spiegel zie: http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?p...

overige:
00:01 geluid openen slot
00:12 geluid sluiten slot
00:23 geluid openen slot

convirion

Geplaatst door convirion (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Fusion? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

firedriver (60), 8 jaar geleden

Kan zijn dat zijn achterklep volledig vervangen moet worden.
Gr.

convirion (0), 8 jaar geleden

Kun je uitleggen waarom of wat er mee aan de hand is dan? Want is het niet een deel van de achterklep? Wat zijn je ervaringen ermee?

firedriver (60), 8 jaar geleden

Heb het ooit aan de hand gehad met een opel, hoorde toen ook een klik, koffer ging toen ook niet open, alleen met een sleutel, was gewoon mechanische slijtage.
Probeer eens, koffer openen met sleutel, koffer omhoog, en met een schroevendraaier zogezegd de klem van slot verplaatsen alsof zijn koffer terug sluit, gebruik je afstandbedieng en kijk dan wat die klem doet, het is maar een tip hé, desnoods ook bedienen met de knop op je dashboard, waar deze knop op je wagen bevind weet ik zelf ook niet, heb nog nooit op een Fusion gewerkt.
Of even wat kruipolie inspuiten.
Of deze slot demonteren en bekijken met hoop dat je iets kan zien.
Gr.Jantje

lennart1585 (0) PRO, 8 jaar geleden

Stelmotor van het achterklep slot defect
komt regelmatig voor bij dit type auto
hebben wij als forddealer op voorraad dus dat zegt al voldoende
Zit gemonteerd achter de achterklep bekleding en hier zit een kabel aan die naar het binnenslot loopt en wordt aangetrokken door het motortje om de klep van slot te halen.

Succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Fusion of stel zelf een nieuwe vraag.