Ford Fusion: Toerentalheel even omhoog na starten

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1388ccm 80pk (36PSDF)

Hoi...

Ik heb het volgende probleem met een Ford Fusion uit 2004:

Na de koude start schiet heel even het toerental omhoog en keert direct hierna terug naar een normaal toerental en verder rijft de wagen prima meestal de hele dag. Dit gebeurd alleen dus met een koude motor ( tot nu toe dan) .

Iemand hier die dit herkent wellicht en mij op weg kan helpen ?

gegroet,
Karthur8

karthur8

Geplaatst door karthur8 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Fusion? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

kaleido 1 (1620) PRO, 8 jaar geleden

Geef je gas als je start ?

karthur8 (0), 8 jaar geleden

Bedankt voor jouw reactie Kaleido1 .... Het antwoord is: Nee...er wordt geen gas gegeven tijdens het starten.

kaleido 1 (1620) PRO, 8 jaar geleden

Is hij het spontaan gaan doen , of doet hij het al vanaf dat je hem hebt ?
Hoe hoog is Hoog ?
Al eens uit laten lezen ?

karthur8 (0), 8 jaar geleden

Volgens de eigenaresse schiet het toerental heel even omhoog naar de '2' en zakt hierna gelijk weer terug naar normale waarden...en dit dus slechts 1 keer maar en vooral dus bij de koude start en heel af en toe ook in de middag als de auto langere tijd heeft stilgestaan. De auto is nog niet uitgelezen. Ik heb hier wel een MemoScan OBD2 uitleesapparaat met een 16 pins stekker er aan. Past deze er op dat je weet toevallig? ( de eigenaresse is nu niet thuis)

EDIT: Sorry Kaleido1...ik vergeet helemaal te antwoorden op je laatste reactie. Het probleem bestaat pas sinds kort dus hiervoor was er geen sprake van deze kortstondige verhoging van het toerental. Het is dusd spontaan begonnen.

gr,
Karthur8

ferdinand (60), 8 jaar geleden

Is dit niet normaal.Ik rij zelf een Nissan Murano.Als ik hem start loopt hij 1200 a 1300 toeren en dat zakt dan langzaam naar 700.
m.vr.grt
ferry

karthur8 (0), 8 jaar geleden

Het lijkt alsof je het gaspedaal intrapt en gelijk weer loslaat.... Dus niet een constante verhoging en/of langzaam terugzakken van het toerental.

primera p11 (0), 8 jaar geleden

Is volkomen normaal.

kaleido 1 (1620) PRO, 8 jaar geleden

Niks aan de hand.

karthur8 (0), 8 jaar geleden

Er was bij het uitlezen geen fout-code. De auto begon nu ook steeds af te slaan bij stoplichten. Ik heb de accupolen losgehaald en tegen elkaar gehouden en weer terug gemonteerd .....hierna was het probleem opgelost en loopt hij weer zoals tevoren zonder omhoog te schieten in zijn toerental na de koude start en afslaan doet de auto ook niet meer nu.

Er schijnt wel iemand de bougies vervangen te hebben en een bougiekabel ... maar ik weet dit niet precies. Daar had de buurman het over. Ik zal morgen aan zijn vriendin zelf vragen wat er gedaan is precies en hier neerzetten. Heeft dit er wellicht mee te maken kunnen hebben dat de computer gereset moest worden?



gegroet en bedankt voor het meedenken.

Karthur8

karthur8 (0), 8 jaar geleden

De bougies en één bougiekabel zijn vervangen...dus of het hier aan gelegen heeft weet ik niet maar lijkt mij onwaarschijnlijk.
Nou ja....de auto rijdt weer als voorheen en daar gaat het om.

gr,
Karthur8

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Fusion of stel zelf een nieuwe vraag.