Ford Tourneo 2016: Ad Bleu storing en motor storing

Bouwjaar: 2016, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: YMFS, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 96

Hallo iedereen ,

Ik ben sinds augustus 2016 de trotse eigenaar van een Tourneo Custom 150 pk lange wielbasis titanium uitvoering .

Gisteren was er plots een waarschuwing dat er een storing in het Ad Bleu systeem was en dat ik nog 800 km kon rijden en dat er dan geen motorstart meer mogelijk was , ok was het lampje van de motorstoring aan , na herstart van de motor was de Ad Bleu waarschuwing verdwenen , maar het lampje van de motorstoring bleef branden , wel had ik geen vermogen verlies of verminderde remkracht .

Nu vandaag na 4 motorstarts is het waarschuwingslampje voor de motor ook gedoofd en rijdt de auto nog steeds perfect .

Iemand en idee wat dit geweest zou kunnen zijn ?

rickske111

Geplaatst door rickske111 , lid sinds 9 jaar geleden

2 Reacties

oldford PRO, 6 maanden geleden

De melding van de AdBlue komt normaal gesproken als er bijna geen AdBlue meer is.
Als het tankje leeg is, dan kun je helemaal niet meer starten.
Wanneer is AdBlue bij jou voor het laatst (bij)gevuld?

Het gedrag van de MIL (lampje van de motorstoring zoals jij dat noemt) is verklaarbaar.
De wettelijke regelingen zeggen dat het lampje nog minstens 3 motorstarts moet branden nadat een storing weer is verdwenen (ofwel omdat het een tijdelijke storing was, dan wel omdat er gerepareerd is).
De betrokken storing blijft echter nog 37 motorstarts in het geheugen staan en is dus nog uitleesbaar.
Helemaal officieel is dat de MIL uitgaat na zoveel ritten, wat simpel gezegd een motorstart is gevolgd door een stuk rijden. Uitleg van alle redenen/eisen wat een rit is, is diverse pagina's groot, dus dat vergeet ik liever.

rickske111, 6 maanden geleden

De AdBleu tank is 10000 km geleden bijgevuld , ik kan ongeveer 15000 km rijden tot deze tank weer leeg is , maar nu kreeg ik een melding dat er een storing in he AdBleu systeem aanwezig was en dat er zsm een onderhoud diende te gebeuren .

Alls ik zo je reactie lees op de motorstoring zal dit wel een tijdelijke storing geweest zijn ? ook omdat er geen reparatie aan te pas is gekomen .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Tourneo of stel zelf een nieuwe vraag.