Ford Mondeo: Afslaan bij afremmen na koude start 2.0 Diesel Mondeo Automaat

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 TDCI

Hallo,

ik heb een klant rijden die het probleem heeft dat de wagen afslaat bij naderen van stoplicht of zo als de motor nog koud is. Ik heb al eerder de nokkenas sensor vervangen en in de computer staan geen fouten. de motor loopt verder gewoon goed en het probleem doet zich niet voor bij warme motor.

Iemand een idee?

Groet Chris

Chris en Pat

Geplaatst door Chris en Pat (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

boyboy (0) PRO, 15 jaar geleden

HALLO CHRIS PAT ik las jullie probleem en ik denk aan een remdruksensor . ik heb dat probleem ook gehad en vond toen een brief over dit probleem , hij zit rechts bij de wielkuip in de remleiding finiscode 1332194 moet helpen succes

Chris en Pat (0) PRO, 15 jaar geleden

Ok, bedankt voor je reactie Boy maar wat is "finiscode 1332194" En klopt het dan dat het kan zijn dat ik met uitlees kast geen storingen kan vinden?

Groet Chris

boyboy (0) PRO, 15 jaar geleden

1332194 is onderdeelnummer en hij geeft inderdaad geen code,s

gr boy

Chris en Pat (0) PRO, 15 jaar geleden

Super... Mijn dank is groot. Ik ga maandag gelijk het onderdeel bestellen en als het niet te veel werk is z.s.m. afspraak met klant maken.

Ik zal laten weten of het geholpen heeft.

Groet Chris

Doktor (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=Chris en Pat]Super... Mijn dank is groot. Ik ga maandag gelijk het onderdeel bestellen en als het niet te veel werk is z.s.m. afspraak met klant maken.

Ik zal laten weten of het geholpen heeft.

Groet Chris[/quote]
Die sensor is makelijk te testen: als de auto stationair draait met versnelling in "D" en je zet de handrem erop dan voel je de auto dreunen, als je dan de rem stevig intrapt zal het dreunen minder worden (de drukschakelaar wordt bediend en de bak wordt "vrij" gezet)

Als dit zo is dan is de drukschakelaar goed, zo niet vervangen maar ik weet niet of dat onderdeelnummer alleen van de sensor is of van de sensor met een stuk remleiding.

Compleet met remleiding was namelijk goedkoper dan de losse drukschakelaar..............

Controleer ook de massakabels achter de koplampen.

Verder kan het probleem ook veroorzaakt worden door een klemmende regelklep (IMV-klep) van de pomp in koude toestand, al meerdere van vervangen, kan je zo bij.

Suc6

Chris en Pat (0) PRO, 15 jaar geleden

Ok, bedankt Doktor.

De klant zou afgelopen maandag langs komen maar is niet geweest dus ik had nog geen actie ondernomen.
Fijn dat je even laat weten hoe je het kunt testen en wat het nog meer kan zijn.

Ik wacht de klant nog even af. Ik heb op het moment veel te veel werk dus ga hem zelf nog niet bellen ;).

Ik laat het resultaat nog weten.

Groet Chris

Chris en Pat (0) PRO, 15 jaar geleden

Zo....


de klant is terug gekomen en ik heb eerst de computer uitgelezen waar ineens wel een storing uit kwam rollen welke te maken had met de brandstof druk. Naar aanleiding hiervan heb ik dus de brandstof druk sensor op de pomp (IMV klep) vervangen maar ik had het idee dat het euvel nog niet opgelost was. Voor de zekerheid heb ik dus ook maar die remdruk sensor vervangen.

Ik heb vandaag de klant de auto meegegeven en verwacht dat het probleem verholpen is maar aangezien de klant aan gaf dat het probleem niet altijd aanwezig was wacht ik de klant nog even af.
Mocht het probleem niet verholpen zijn dan moet het haast wel in de verstuivers of misschien de brandstofpomp zitten maar daar gaan we nog maar even niet van uit.

Ik laat de verdere bevindingen nog weten...

Groet Chris

Chris en Pat (0) PRO, 15 jaar geleden

Opgelost :)

na een flinke tijd proef gereden te hebben in alle mogelijke omstandigheden heeft mijn klant vorige week aangegeven dat het probleem geheel verholpen is.

Ik heb dus de IMV klep van de brandstofpomp vervangen alsmede de rem druk sensor.

Weer een probleem verholpen...

Groet Chris

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.