Ford Mondeo: gloeilampje en afslaan mondeo diesel

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: tdci 130pk

Ik ben met de auto van een buurman bezig en deze heeft een probleem.
Wanneer de wagen rijdt en je trekt hem door tot over de 2500 toeren, dan hoor je vanuit de wagen ergens rechts een vreemd geratel.
Ook heeft de wagen neiging tot inhouden en ook schieten de toeren hoger wanneer je het gaspedaal loslaat.
Ook gaat dan het gloeilampje knipperen en wanneer je onder de 2000 toeren blijft kun je doorrijden, hierboven slaat hij vervolgens af.

Nu heb ik hier al veel over gelezen, inmiddels heb ik het dieselfilter leeggegooid in een glazen pot, in de diesel zitten geen metaaldeeltjes.
De vacuum van de egr is ook los geweest en heeft geen verschil gegeven. Wanneer de wagen stilstaat, en er wordt flink gas gegeven, dan blijft alles prima, zelfs na ruim een half uur stationair en gas geven. Het probleem doet zich echt alleen voor tijdens het rijden, als het lampje gaat knipperen en er wordt direct gestopt, dan zelfs slaat hij niet af.
Wanneer de stekkers van de verstuivers stuk voor stuk worden gelost, reageert de motor hier direct op.

Iemand ideeen voor eventueel resetten of iets dergelijks?

janbakker

Geplaatst door janbakker (50) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

jan T (20) PRO, 15 jaar geleden

jan je bent niet op de goede manier begonnen.
je had eerst het storinggeheugen uit moeten lezen dan wis je waar je moest beginnen.
nu zijn er meer storingen onstaan en waarschijnlijk op geslagen dus nu zal de boel eerst uitgelezen moeten worden en gewist en als het lampje weer gaat branden weer uitlezen om dan tegaan zoeken naar wat er aan gegeven staat.

groetjes jan.

janbakker (50) PRO, 15 jaar geleden

Wagen is wel uitgelezen, garage gaf aan dat het probleem in de dieselpomp zou moeten zitten en de verstuivers. Totale kosten zouden rond de 3000 euro gaan worden. Storingen zijn toen ook gewist.
Echter vonden mijn buur en ik dat het vreemd was dat het probleem zich alleen onder het rijden voordoet, als je stil staat,slaat de motor niet af.

Postie (0) PRO, 15 jaar geleden

Er zit dan een mechanisch defect in de verstuiver, stationair zal je er niet veel van merken hooguit dat ie wat onregelmatig gaat lopen, vooral bij koude start.
Nu je gaat rijden gaat de raildruk ook omhoog. Doordat de verstuivers te veel brandstof lekken op de retour gaat de raildruk gek doen.
Omdat de raildruk te veel schommelt onder het rijden ziet de computer dit als een fout en slaat de motor soms af.
Resetten helpt niets, als er geen deeltjes in het filter zitten word het niets anders als toch de verstuivers te vervangen of te laten reviseren.

janbakker (50) PRO, 15 jaar geleden

@Postie: Zijn de verstuivers ook zelf te vervangen, en kan het inleren dan gewoon door de dealer gebeuren?

Postie (0) PRO, 15 jaar geleden

Ja alles is zelf te vervangen, hebt er een speciale sleutel voor nodig, ook moet volgens de ford richtlijnen de nspuitleidingen en retourleiding vervangen worden.
En vergeet voral niet om een orgineel brandstoffiter te monteren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.