Ford Mondeo: afslaan "warme" start

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 automaat

Ik bezit een ford mondeo automaat met het volgende probleem.
Motor loopt verder prima maar wanneer ik de motor start als hij bijvoorbeeld 2 minuten of meer gedraaid heeft (neem aan als de automatische choke niet meer het stationair toerental verhoogt omdat de motor al op temperatuur is) start de motor wel maar zakt het toerental direct naar ongeveer 500 tpm daarna naar 1200 tpm en dat gaat dan 2 of 3 maal zo. Vervolgens zakt het toerental naar een waarde waardoor de motor afslaat.
Je kunt de motor aan de praat houden door iets gas bij te geven en dan in z'n drive of achteruit te zetten. Toerental is dan goed en onder het rijden en voor stoplicht is toerental ook goed. Als de motor eenmaal loopt kun je hem gerust in P of N zetten (motor loopt dan ook prima).
Bougiekabels zijn recent al vervangen maar lost niets op. Bougies (platina dus goed voor meer kilometers) zitten er ongeveer 40000 km in.
Iemand een idee?

b.hulstaert

Geplaatst door b.hulstaert (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

RaliasR (0), 16 jaar geleden

Is de auto al eens uitgelezen ?
Persoonlijk verdenk ik de lambdasensoren, die doordat ze eigenlijk al warm zijn,
een verkeerd signaal doorgeven

Van forum Mondeoclub :
Laat je stekker van de aanjaagventilator vooraan bestuurderskant onder je bumper vervangen, deze is de oorzaak dat je stationair toerental enorm zakt en de motor dreigt stil te vallen, bij mij hebben ze hem er tussen uit gehaald en het probleem was weg, door corosie krijg je lekstromen waardoor je toerental daalt en je auto dreigt stil te vallen.

b.hulstaert (0), 16 jaar geleden

De auto is nog niet uitgelezen. Wel ongeveer 3 maanden geleden het uitlaatspruitstuk vervangen wat al 2 jaar kapot was. Voordat dit vervangen is had ik er ook af en toe last van bij een warme motor gedurende de zomermaanden.

Doktor (0) PRO, 16 jaar geleden

Het kan gebeuren dat bij stationair en bak in neutraal de regelklep stationairtoerental het niet snel genoeg kan regelen.
Ik heb al enkele keren het gaatje in de gasklep vergroot naar 2mm, later nog eentje zelfs naar 2,5mm gebracht.

Dit werkt goed, hierdoor krijgt de motor stationair iets meer 'valse lucht' en hoeft de regelklep minder werk te doen.

Suc6

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.