Ford Mondeo: Schakelgedrag

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.5 V6 24v

Hoi, ik heb een Mondeo V6 automaat dus... Er zit net een nieuwe/gereviseerde bak onder. De automaat vertoont echter een vreemd schakelgedrag. Hij wil veels te snel opschakelen en zit vaak al met 40-50 km/uur in z'n overdrive. Schakelt ook vaak op en neer. Automaat heb ik nog steeds garantie op en hij is nu voor de tweede keer nagekeken. Het revisiebedrijf kon niets vinden en zei dat de bak 100% in orde was. Er moest verder gezocht gaan worden in.. ja, waar? Olie zit er nieuw in en is volgens mij op peil, hoewel ik dit slecht kan zien op de peilstok. Deze laat geen scherp oliepeil zien, maar gewoon olie all over de peilstok.
Wat er verder opvalt is dat mijn temp. meter het niet doet. Na de revisie bleef de temp. meter voluit staan, ook met de motor uit. Na een tweede inspectie slaat hij helemaal niet meer uit. En dan nog iets: na een tiental km. gereden te hebben boven de 80-90km/uur gaat de O/D OFF lamp knipperen. Deze gaat op geen enkele snelheid meer uit, wel als ik het contact afzet en weer aanzet. Na verloop van een aantal km. begint ie dan weer te knipperen.
De overdrive zelf heb ik gecontrolleerd door het knopje op de pook in te drukken. Je voelt dan de automaat terug schakelen en het toewrental loopt logisch op. Knopje weer indrukken zorgt ervoor dat de overdrive weer ingeschakeld is.

DUS: Wat moet er gebeuren aan het rare, veels te vlugge schakelgedrag;
Heeft de temp. meter er iets mee te maken?;
Heeft de O/D OFF waarschuwing er iets mee te maken?;
Kan het kwaad dat de O/D OFF knippert? Kun je hier gewoon mee doorrijden?

Jullie weten niet hoe zielsblij ik met goede raad zou zijn!!!
Geef a.u.b. indien mogelijk ook aan waar het een en ander zit, zoals sensors en LMM meters e.d.

Welke olie hoort in deze automaat? Ik neem aan dat het revisiebedrijf dit wel goed heeft gedaan, maar toch...

Dick2197

Geplaatst door Dick2197 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

hellbat (0) PRO, 16 jaar geleden

ik zou eens langs de ford gaan en de computer laten uitlezen, het zou een softwarematige fout kunnen zijn vanuit de motorecu ofzo.

Groeten marcel

Dick2197 (0), 16 jaar geleden

Marcel, dank voor je antwoord.

Weet je wat ze bij de Ford dealer zeggen? De auto is te oud om nog uit te kunnen lezen! Het is een '97-er...
Zelfs met de mark3 hebben ze hier al problemen mee. Zo hard gaan de 'ontwikkelingen', zeg maar gerust zo hard gaat de achteruitgang!
Ik heb nu een specialistisch bedrijf moeten zoeken (€) en ga vrijdag naar ze toe. Mensen die autoelectronica door kunnen meten, zeggen ze. De klacht vinden ze echter zeer vaag, waardoor een oplossing wel eens heel ver weg zou kunnen liggen dan wel niet mogelijk zou kunnen zijn.

Weet iemand een beter adres voor mij waar ze feilloos een diagnose + oplossing aan kunnen dragen? Liefst in Gelderland natuurlijk, maar nood breekt wetten. Groeten Dick

primera p11 (0), 16 jaar geleden

Je moet helemaal niet naar een ander gaan.
Het revisiebedrijf moet voor een oplossing zorgen.
Tenslotte hebben hun de bak uit elkaar gehaald en moeten hun zorgen voor een oplossing.
Garantie is garantie.

Dick2197 (0), 15 jaar geleden

Hallo allen!

Hier even een bericht van mijn kant aangaande de Ford MOndeo V6 met z'n 'rare' schakelgedrag.

Naar mijn weten leefde de gehele Ford-wereld mee met mij, echter er kwam maar geen oplossing.
Alles geprobeerd, maar liefst 5 garages en de twee grootste revisiebedrijven van nederland bezocht, daarnaast veel tijd, kosten en moeite ingestoken. De Mondeo is maar liefst 11 keer uitgelezen!... steeds zonder een goede diagnose en dus zonder oplossing.

Inmiddels (!) is het probleem verholpen!!!

Wat dachten jullie wat???!!!

Wil ik op vakantie gaan, besloot ik vooraf tóch maar een grote beurt te laten uitvoeren.
Dit ondanks redeneringen van menigeen dat dit absoluut niets met het schakelgedrag e.d. te maken kon hebben... Daarom heb ik de grote beurt ook telkens uitgesteld. Geen kosten maken aan een auto die wat mankeert als dat tóch de oplossing niet brengt.

Uiteindelijk dus voor alle zekerheid een grote beurt laten geven bij de Ford dealer te Apeldoorn.
Kostte me ongeveer €400,00.
Daarna kende ik de Mondeo V6 niet weer!! Nog nooit zo fijn gereden! Schakelt op de goede momenten en boterzacht. De motor houdt ook niet meer in tijdens het optrekken. Dit gebeurde telkens in een fractie van een seconde. Ook opgelost dus.

Onlangs ben ik terug gegaan naar deze dealer. Heb met de monteur gesproken en gevraagd wat ie er in vredesnaam aan gedaan had. De man keek me verschrikt aan, alsof ik met een klacht kwam. Heb hem het hele verhaal uitgelegd en hem complimenten gegeven.

Helaas wisten wij beiden niet precies waarvoor. Hij heeft namelijk gewoon zijn werk gedaan en is zich totaal niet bewust van het feit dat ie wat opgelost heeft. Wat nu de oorzaak geweest is, blijft een raadsel. Maar opgelost is het wel.

Misschien dat dit u nog weer aan het denken zet. Ik ben in ieder geval reuze in m'n sas met de Ford!!!

Ik wil een ieder erg bedanken voor het meedenken en de tips. Waardeer ik erg.

Groeten Dick Braakman

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.