Ford Transit chassis cabine 2015: air flow sensor

Bouwjaar: 2015, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 2198, Vermogen (kw): 114

Dit is een camper, met transit onderstel. Ik heb de auto in oktober vorig jaar laten tunen en de EGR uit laten schrijven. Heb er sindsdien 3400km mee gereden. Afgelopen maanden paar keer mee gereden om hem in conditie te houden. Krijg nu de dashboard melding 'motor onderhoud nu' OBD storing P00BD. Mass or Volume Air flow 'A' circuit range / performance Air flow to high.
Wie weet raad?

johan5568

Geplaatst door johan5568 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Transit? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldford (0) PRO, 3 jaar geleden

Lijkt wel een beetje op een kortsluiting.
Ook de (ingebouwde?) lucht temperatuur sensor geeft een te hoog signaal.

    klopt die storing kwam er in toen ik de camper ff probeerde met de MAF sensor stekker los gehaald. Maar nu blijft op het dashboard de buiten temp op -40 staan en komt dat gladheid icoontje in beeld. Kan ik ook niet meer resetten?? - johan5568 (0), 3 jaar geleden

johan5568 (0), 3 jaar geleden

temp -40 en gladheid icoontje is er uit, vanzelf. Heb hem nu net uit laten lezen bij de ford dealer, temp semsor intercooler was stuk. (16euro). Rijd weer super.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Transit of stel zelf een nieuwe vraag.