340 bezoekers online

Ford TRANSIT CUSTOM 2019: Slechte serie verstuivers (Siemens 19040 t/m 19117)

Bouwjaar: 2019, Brandstof: Diesel, Transmissie: Automaat, Motorcode: YNF6, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 125

Goedendag,
Sinds juni 2019 zijn wij in het bezit Ford Transit Custom met dubbele cabines en bijna alle opties. Op zich een heerlijk voertujg, ware het niet dat bij ca. 3000 de motor uit viel. Na twee weken bij de dealer blijkt er 1 verstuiver stuk. Deze is vervangen en bij ca. 4000km ging de volgende verstuiver stuk. Nu zijn alle 4 de verstuivers vervangen en inmiddels staat er 19000km op de teller. Naast deze ellende hebben we ook last van twee kraken schuifdeuren en heeft de dealer tot nu toe geen enkele reparatie fatsoenlijk uitgevoerd. 5 maanden geleden een klachtenbrief gestuurd, maar de dealer weigert te reageren, dat is aan Ford Nederland / Ford Assistance.
Mijn grootste bezwaar is dat Ford ons met een voertuig de weg op stuurt waarvan men weet dat er slechte verstuivers in zitten. Er blijkt ook een interne memo te zijn waarin staat beschreven dat er problemen zijn met de Siemens verstuiver in de range serienummers 19040 t/m 19117. De dealer wil dit schrijven niet inzichtelijk maken terwijl wij tot twee keer toe op de snelweg zijn stilgevallen. Dit had ook anders kunnen aflopen....
Mijn vraag aan de gebruikers van dit forum is of iemand bekend is met het betreffende schrijven en hier een kopie van zou kunnen verstrekken.

Ik dank jullie hartelijk voor de medewerking!

DanDiep

Geplaatst door DanDiep , lid sinds 1 week geleden

0 Reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Transit of stel zelf een nieuwe vraag.