Ford Focus: airco

Bouwjaar: 2000

Collega,s heeft iemand nog een idee waar de airco nog lekken kan? Met detectievloeistof gevuld geen lekkage te zien, afgeperst met 10 bar en stikstof, meters zakken niet, met Uv lamp en lekspray nagezien, toch raakt hij met een paar weken leeg, zal het de as v.d.pomp zijn die lekt als hij draait, wie heeft er ervaring mee? bij voorbaat dank 1,6 16V

jjbalmszonen

Geplaatst door jjbalmszonen (0) PRO , lid sinds 22 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

Siem Bijman (160) PRO, 18 jaar geleden

Vaak toch de condensor.Als het een paar weken duurt voordat hij leeg is Arnold, dan de auto terug in de werkplaats na een week en dan kun je vast wel zien waar de detectievloeistof naar buiten is gekomen.Wij hebben zo'n snuffelaar om de lekkage op te sporen als het systeem met stikstof is gevuld.Werkt vaak heel goed.

jjbalmszonen (0) PRO, 18 jaar geleden

Siem, de snuffelaar heb ik ook maar vinden doe ik niets, ook bij de condensor gekeken,overal voorzover ik kon

Postie (0) PRO, 18 jaar geleden

Inderdaad de condensor is vaak een probleem, soms zie je de detectievloeistof niet naar buiten komen terwijl hij wel lek is.
Vaak gaan ze ook doorhangen.
Wat ik ook wel eens meemaak is dat ze lek gaan in de klembeugel in r binnenscherm.
Even PVC wielkuip demonteren en dan zie je de leidingen geklemt zitten in stalen beugels. Vooral de laatste richting het schutbord, Door roesten,oxidatie en trillen gaan ze daar wel eens lek.
Pomp er eens 18 Bar stikstof in en royaal met de zeepsop zijn, moet het lek zichtbaarworden.

mark7253 (0) PRO, 18 jaar geleden

vulnippels controleren op lek

pieter9038 (0) PRO, 18 jaar geleden

bij de focus is er steeds vaker een condensor met radiateur in één gemonteerd, en deze wil wel eens inwendig lek raken richting koelsysteem.

Ties11431 (0) PRO, 18 jaar geleden

condensor met radiateur ineen ????

pieter9038 (0) PRO, 18 jaar geleden

dat klopt, als je de airco gevuld hebt gehad met fluor, dan zie je dat het koelwaterreservoir niet blank is maar redelijk geel.

jjbalmszonen (0) PRO, 18 jaar geleden

ik heb nu de condensor gedemonteerd, met 18 bar stikstof in een bak met water gehad, geen lekkage;alleen op de leidingverbinding achter de pvc wielkuip enigszins aanslag gezien van fluordetectievloeistof, geprobeerd los te halen , niet gelukt ivm aankoeken van spiraalveer tussen de aansluitingen, maar onder druk gaf hij geen lekkage, alles weer gevacumeerd en afgevuld met spec busje leakstop Supercool R-134A. Nu de zaak maar afwachten of de druk weer gaat afnemen, wordt vervolgd.....

jjbalmszonen (0) PRO, 18 jaar geleden

Vervolg van 08-11 aircoprobleem, er bleek toch een minimale lekkage te zitten tussen aansluiting droger-leiding naar schutboard; leiding onder hoger druk met detector afgespeurd; leiding doorgerot; droger en leiding vervangen, tot nu nog goed gebleven, hoop dat het zo blijft, dank voor reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.