Ford Ka 2008: Airco droger

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: A9A, Motorinhoud (cc): 1300, Vermogen (kw): 51

Hallo,

Voor de Ford Ka (een van de allerlaatste van de 1e generatie) van mijn vriendin zijn we de airco weer werkend aan het maken. De condensator is probleemloos vervangen, maar nu willen we ook graag de droger vervangen. Het blijkt alleen erg lastig de juiste te vinden. De vele automaterialenwinkels kunnen niet aan de juiste komen en ook de Ford dealer kan het niet. Bij de drogers die wij tot nu toe besteld hebben is de aansluiting kleiner. Ook is de huidige (zie foto's) voorzien van een aparte bevestigingsbeugel i.p.v. de beugels aan de droger vast gelast.

Opening onderzijde is 20mm.
Afmetingen bovenzijde is 20mm buiten, 14mm binnen.

Is er wellicht iemand die ons hiermee kan helpen?

Bij voorbaat dank.

JeroenR6

Geplaatst door JeroenR6 , lid sinds 1 jaar geleden

3 Reacties

bert klein PRO, 1 jaar geleden

Als bij de dealer deze niet meer leverbaar is, vraag dan naar het laatste onderdeel bestelnummer,via dit nummer kan een onderdelen airco of onderdelen leverancier de juiste leveren.

bert klein PRO, 1 jaar geleden

AVA FDD310 droger heeft14.5 mm aansluiting
Mahle AD 283 000P
Valeo 509503
Anders de maten staan op de afbeelding bij de leverancier.

JeroenR6, 1 jaar geleden

Beste Bert,

Hartelijk dank voor je reactie. Net pas terug van een last minute vakantie, vandaar mijn late reactie. Excuses hiervoor.

Dat is een goeie tip! Wellicht is het onderdeelnummer door de jaren heen omgenummerd naar een ander nummer dan die op de droger zelf. Ik zal de dealer maandag eens bellen.

Tot nu toe komen ze bij de verschillende onderdelen leveranciers op een andere droger uit met gebruik van kenteken/VIN-nummer/FoMoCo nummer. Dat de bevestigingsbeugels aan de droger zelf vast zitten is geen probleem, maar de aansluiting van de huidige droger is groter. Enig idee waardoor dit zou kunnen komen?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Ka of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.