Ford Focus: airco ford focus 18.tddi trend wagon

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.8 tddi

De laatste tijd na inschakelen van de airco heb ik het gevoel dat deze niet meer koelt, lampje van de schakelaar brand wel maar ik voel ok geen verschil in temperatuur, van de luchtstroom, wanneer ik de airco weer uit schakel. Ik begrijp dat daar zeker een tijdje over heen gaat voordat de buitentemperatuur weer aangenomen wordt, maar daarna zou ik toch verschil moeten kunnen waarnemen. Ik heb nog niet zo lang geleden een nieuwe koelvloeistofpomp én spanrol van de multiriem vervangen, zou dit iets met deze klachten te maken kunnen hebben, aangezien de aandrijving van de airco op dezelfde riem zit. Daarnaast zou ik graag willen weten of ik ergens de airco vloestof kan kontroleren op druk/peil. ( ik vond alleen een ventiel links voor onder de motorkap met en zwarte stofdop erop, lijkt op een erg groot uitgevallen bandenventiel, maar nergens een reservoir o.i.d. als die er al is)

patrick soeteman

Geplaatst door patrick soeteman (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

jan T (25) PRO, 16 jaar geleden

patrick ik vermoed dat de druk in het airco systeem telaag geworden is die zal dus gecontroleerd moeten worden dat kun je niet zelf daar moet je voor naar de garage met stek vergunning.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.