Ford Focus 2002: Trillen op het stuur

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorinhoud (cc): 2000

Sinds enige tijd heb ik last van trillingen op het stuur. Ze zijn niet heel hevig, maar na een wat langere rit begint het wel irritant te worden.
Ik heb als eerste nieuwe Michelin Primacy's laten monteren door een erkend bedrijf. (dit bedrijf wordt ook door de erkende dealers gebruikt).
De trilling bleef. Vervolgens naar de Ford dealer. Deze constateerde niets (?!?) en voelde ook geen trilling. Wel werd een defecte koelvin motor geconstateerd. Hiervoor moest een nieuwe afspraak gemaakt worden.

Nadat ik wegreed en de snelweg opreed, voelde ik de trilling toch echt. Maar goed, zoek het eerst bij jezelf en dan bij een ander. Een kennis van me gevraagd te gaan rijden. Hij voelde de triling dus ook.

Hierna terug op de vervolgafspraak voor de koelvin motor. Tevens de trilling aangegeven. Na reparatie bleef men volhouden dat er geen trilling was. Mocht ik de trilling toch weer voelen moest ik meteen terug komen zodat er iemand mee kon rijden. Ik was binnen 5 minuten dus terug en er reed iemand van de werkplaats mee. Ja, hij voelde wel wat maar dat kon niet verholpen worden. Het is een typsiche Ford kwaal.

Ik heb dus een Ford Mondeo, 2.0 TDdi, Cool Edition, Wagon met zo'n 145.000 km op te teller.
Wie herkent dit? Is dit inderdaad een Ford Kwaal of moet ik verder zoeken om het trillen te verhelpen?
Ik heb de topic reeds gelezen m.b.t. speciaal lood. http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i...


Graag jullie reactie

Dikky33

Geplaatst door Dikky33 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

andreas08 (0) PRO, 16 jaar geleden

laat de fuseekogels controleren en stuurkogels
probeer eens de wielen te balanceren aan de wagen kijken of dat iets oplevert
in dat geval balanceer je ook de remschijven mee
de auto heeft nu 145.000 km gereden is het nu pas opgetreden ???

Dikky33 (0), 16 jaar geleden

Geen idee, ik ben de nieuwe eigenaar van deze auto en heb er nu 7000 km mee gereden. Vanaf het moment dat ik de auto heb had ik dit al. Voorbanden liepen tegen vervanging aan en heb dit dus maar meteen laten doen.

Dikky33 (0), 16 jaar geleden

Inmiddels is de auto naar Brouwer in Almere geweest. In beide wielen een onbalans van zo'n 20 gram en daarnaast bleek de rechtervelg krom te zijn. Het zou nu weer goed moeten zijn. Ik ga komend weekend maar eens flink wat kilometers maken om het e.e.a. uit te proberen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.