Ford Focus: Airco slaat te vlug aan en uit

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.8 TDCI

Alweer een probleem...

Het is warm en dat moet de airco geweten hebben. Gisteren heb ik hem laten nakijken (nieuwe gas, filters). Een tijdje heb ik de indruk dat als ik stil sta dat de lucht lauw tot warm wordt. Als je dan eenmaal terug begint te rijden koelt de airco terug normaal. Wanneer je de "auto" functie uitzet en overschakeld naar manueel op de stand "low" blijft hij ijskoude lucht geven, ook als ik stil sta. Daarstraks heb ik de auto stationair laten draaien en dan hoor je de "klik" wanneer de airco aanslaat. Deze klik volgt te vlug op elkaar op 20 seconden heeft hij al zeker 3 keer "geklikt". Volgens mij een contact?!

Wat denken jullie?

Bij voorbaat dank

Tuur Leemans

Geplaatst door Tuur Leemans (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Postie (0) PRO, 14 jaar geleden

Draait de koelventilator wel als de airco aanstaat??

Tuur Leemans (0), 14 jaar geleden

Ja, de koelventilator draait... Met deze hitte zelfs ôp volle toeren. En de lucht die binnengeblazen word op de stand "low" is continu 1.5 graden. Vanaf het moment dat ik op "auto" zet, gaat de airco te vlug uit en slaat hij te laat terug aan. Volgens mij is het een contact dat je hoort als je de auto start. Normaal klikt dat maar één keer, nu een aantal keer, en dan wordt het pas koud. Als ik hem op "low" zet springt het contact aan, maar hoeft het niet af te springen omdat het buitentoch te warm is. Als je begrijp wat ik bedoel ;-)

Groetjes
Tuur

Tuur Leemans (0), 14 jaar geleden

Oplossing gevonden!!

De "aanspanner" van de airco moest worden bijgesteld. Dat verklaard waarom er koude lucht uitkwam wanneer ik reed en als ik stilstond warme...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.