Ford Fiesta 2011: Aircodruk

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: STJB, Motorinhoud (cc): 1300, Vermogen (kw): 44

https://drive.google.com/file/d/1Fg1MgZi...

Hierbij een filmpje van mijn pendelende airco.

Airco blaast al pendelend koude en minder koude lucht.

Is dit een kwestie van te weinig koudemiddel erin of zou er meer aan de hand zijn?

Steenwijk

Geplaatst door Steenwijk (55) , lid sinds 4 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Fiesta? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kaleido 1 (1355) PRO, 2 jaar geleden

Grote kans op te weinig koudemiddel , zou de airco niet meer gebruiken om schade aan de compressor te voorkomen , eerst vulling laten controleren , wanneer is er voor het laatst iets van onderhoud of reparatie gedaan aan de airco ?

Steenwijk (55), 2 jaar geleden

Vorig jaar is er service geweest.
Airco eingenlijk niet gebruikt behalve dan nu. Dus weet niet goed meer hoe het toen was.

Is de druk te laag dan als de pomp uitschakeld? (tikkend geluid in filmpje)

bert klein (80) PRO, 2 jaar geleden

Airco druk is te laag moet minimaal 4bar zijn stilstaand, voorgaande jaar slecht gevacumeerd onvoldoende leeg gehaald waardoor te weinig koudemiddel in het sijsteem zit

kaleido 1 (1355) PRO, 2 jaar geleden

Is bijna zeker een systeem met te weinig koudemiddel, bij stilstand is 4 bar een graadmeter maar geen zekerheid , wat wel zeker is dat de zuigdruk te ver naar beneden zakt , moet blijven hangen rond de 1.8 tot 2 bar stationair , systeem leeg laten halen , kijken hoeveel er uit komt , is dit minder dan 10% verlies ten opzichte van de inhoud , is het vorig jaar niet goed gedaan of is het systeem lek , vaak de condensor , afpersen lek zoeken met zeepsop , eventueel repareren , vacumeren en afvullen op juiste gewicht.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Fiesta of stel zelf een nieuwe vraag.