Ford Scorpio: Airconditioning doet het niet meer...

Bouwjaar: 1996

De airconditioning van mijn Scorpio 2,9 V6 12 v uit '96 heeft het voor de vakantie begeven. Fijn als je dan naar Oostenrijk moet rijden. Ik drukte per ongeluk de schakelaar te hard in, waardoor deze bleef hangen. De schakelaar is inmiddels vervangen door een Ford dealer, maar dit leek het probleem niet op te lossen. Bij het indrukken van de schakelaar gaat het groene aircolampje niet meer branden. Diverse onderzoeken laten doen in de garage (zekeringen vervangen, zelfs de zekeringenkast compleet vervangen), maar doordat de onderzoekskosten te hoog op zouden lopen heb ik geen verder onderzoek meer laten verrichten.
Ook de druk cq vloeistofpeil is opgemeten (ik ben een leek wat betreft auto's dus weet niet precies wat dat is) van de airco, dit bleek in orde.
Iemand bekend met dit probleem? Erg vervelend dat de airco stuk is, vooral van de winter, ivm aanslaan van de ruiten. Enkel de heetste stand kan condens verwijderen, maar dan is het in de auto net een sauna. Niet uit te houden dus.

Bvd voor de reacties,

Pieter

pieter9057

Geplaatst door pieter9057 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Scorpio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Willem12089 (0) PRO, 19 jaar geleden

Krijgt de airco schakelaar nog wel signaal van de aanjager schakelaar, dan doet de airco het ook niet.

pieter9057 (0), 19 jaar geleden

Dus? Wat bedoelt U daarmee? Dat de aircoschakelaar (de induwknop) nog wel signaal krijgt van de aanjager (wat zo is lijkt mij) dat de airco het ook niet doet? Ik ben bang dat ik zo ver al was...ik denk zelf dat het ergens in de bedrading zit, en ga daar maar eens naar op zoek...misschien hebben hier meer mensen ervaring met airco's fixen...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Scorpio of stel zelf een nieuwe vraag.