Ford FOCUS: al twee airco pompen doorgebrand

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Benzine, Motorcode: IQDB, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 77

arco pomp vast gelopen .nieuwe pomp gemonteerd werkte twee weken goed daarna weer stuk.was garantie. condensor vervangen weer nieuwe pomp gemonteerd na week weer kapot men beweert dat er een fout in de elektronica van de auto kan zitten dit betwijfel de eerst pomp heeft ruim 7 jaar probleemloos gewerkt. wie owie kan mij helpen en heeft een advies wat het probleem zou kunnen zijn.
Gijs Magnin

G.Magnin

Geplaatst door G.Magnin (0) , lid sinds 4 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

harry4203 (435) PRO, 4 jaar geleden

als mp vastloopt zit er meestal ook gruis in het systeem is dit gecontroleerd, zo ja, is het aircosysteem gespoeld en de nodige componenten vervangen?

G.Magnin (0), 4 jaar geleden

Beste Harry ,
Het systeem is gespoeld en volgens de voorschriften behandeld,nieuwe condensor , de druk was goed, nieuwe multi riem.

Gijs

kaleido 1 (1620) PRO, 4 jaar geleden

Blijft de druk ook goed als hij een tijdje loopt , als het systeem vervuild is geweest verdenk ik het expansieventiel , deze werkt niet goed meer , kan zelfs vast gaan zitten en laat dan teveel koudemiddel door , vloeistofslag in de compressor en klaar.
Laat ze het ventiel er eens uit halen , ik vervang ze zelf altijd zondermeer bij geen directe reden van defecte compressor.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.