Ford Focus: Alle lampjes gaan branden, meters slaan uit /terug

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 16v cool edition

Ik heb een probleempje met mijn Focus als ik er mee ga rijden (koude motor) en ik ben zo'n kilometer of 1,5 onderweg dan gaan alle lampjes branden op het dashboard, de km-teller en toeren teller slaat uit naar de max. en daarna slaan ze door naar de minimale standen. De motor loopt gewoon, houd ook niet in ofzo, er zijn geen geluiden te horen, de radio gaat ook niet uit ofzo! en de wijzers gaan weer normaal werken en alle lampjes gaan net zo snel weer uit als dat ze gingen branden.

Heb net mijn monteur gebeld en de auto breng ik a.s. maandag weg, nu klinkt die man altijd wat afwezig maar ik ben er een beetje bang voor dat ie uren gaat zoeken en ik daar de rekening van krijg (au) en dat terwijl hier het probleem misschien wel bekend is, liever nog er een oplossing voor bekend is.
Dus HELP een dame in nood ;-)

Groetjes Marlies

marlies79

Geplaatst door marlies79 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kombikart (0), 12 jaar geleden

Controleer eens de conditie van de accu voor je alles uit elkaar haalt.
Als deze slecht wordt of is, krijg je vaak min of meer de storingen die je beschrijft.
Bekend ding van de Fofo.

Gr Fred

marlies79 (0), 12 jaar geleden

De accu was vrij nieuw dat was het dus niet, lijkt mij ook dat anders de auto ook problemen zou hebben met het starten? , verder liep hij als een zonnetje dus dat leek me al niet erg voor de hand liggend.

Auto naar de garage geweest afgelopen week, ik erbij met een stapel printjes van internet over het probleem van de gecorrodeerde massa punten, en dat bleek het dus ook te zijn. Alle punten schoon gemaakt en nieuwe ringetjes eronder (de originele hebben een karteltjes-rand, de nieuwe nieuwe niet dus geleiden beter) en het probleem is opgelost.
Nu nog zien wat het geintje kost, maar heb mezelf een hoop geld bespaart door zelf te zoeken waar het probleem zich bevond :)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.