Ford Focus: Verminderende remdruk

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.6 tdci

Er is iets raar aan de hand met de remmen. ik heb het gevoel dat hij nooit nog echt volledige remkracht geeft. Maar het raarste is dat wanneer ik normaal rijd en ik vertraag traag met af te toe remmen en ik trap de eerste keer op de rem heb ik bvb 80-90% van de remdruk, wanneer kort daarna dan wat bij rem kan ik mijn pedaal minder ver indrukken en heb ik bvb nog 50%, als ik bvb 10 sec daarna terug wat bij wil remmen kan ik de pedaal nog minder ver indrukken en heb ik bvb maar 30% meer enz. Ik heb wel de indruk dat het probleem zich vooral bij lage snelheden voordoet omdat ik er eigenlijk nog geen schrikmomenten mee gehad dat ik te weinig remkracht hebt, maar de remkracht is hoe dan nooit echt volledig, want het 'oppompen' m'n pedaal doet hij altijd wel in meer of mindere mate.

Heeft iemand een idee wat het zou kunnen zijn?

Alvast bedankt

Bastian1986

Geplaatst door Bastian1986 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Punt (35) PRO, 12 jaar geleden

Die remboester wordt door een pomp leeg gezogen . Hoe langer je hem de tijd gunt hoe beter het remmen. Laat de onderdruk meten om zeker te zijn . Soms is het pompvacuum goed maar is er een lekkage . Op dat zelfde vacuum worden ook allerlei motor systemen bediend (actuators) . Als dat niet voldoende is gaat de motor in noodloop. Een goede pomp maakt een vacuum tot bijna 0 absoluut. dus max. 1 bar onderdruk. Succes.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.