Ford Focus : audio

wat is t nut van een condensator en heeft dat wel zin in je auto

dick2215

Geplaatst door dick2215 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

Bij gebruik van één of meerdere versterkers wordt er veel van de accu en dynamo gevergd. De stroomopname van een flinke versterker is hoog, samen met alle andere verbruikers erbij zal de accu moeite hebben om de spanning boven de 12V te houden. Dit uit zich vaak in het knipperen van de verlichting op de maat van de muziek. Voor het geluid heeft het ook gevolgen, de dynamiek wordt minder en het sublaag klinkt niet droog en strak meer. Wanneer de versterker circa 500W rms levert is een condensator geen overbodige luxe.
Wanneer de installatie veel gebruikt wordt met stilstaande motor, het vermogen is van de versterkers 500W én de standaard accu is 45Ah of minder, dan is een tweede accu aan te bevelen.


een condensator kun je vergelijken met een grote bak met water, vullen (=opladen) en leeggooien (=ontladen) kost enige tijd en is afhankelijk van de inhoud (=capaciteit) van de bak. De dynamo in de auto kan je zien als "kraan", hij vult de accu en condensator continu aan als er water (=stroom) verbruikt wordt.
De laad- en ontlaadtijd van helemaal leeg naar helemaal vol is heel erg kort, slechts een paar milliseconden. Een hele grote condensator (1 Farad) zal nooit helemaal leeg worden getrokken vanwege z'n grote capaciteit en omdat 'ie continu wordt opgeladen door de accu en dynamo

paul,

dick2215 (0), 18 jaar geleden

zo paul jij hebt er nogal verstand van...thanks dus t is wel verstandig om dat er maar in te laten zetten want er knipperd bij mij wel iets ook de lichten....en ik heb een flinke subwoofer drin leggen en een versterker.

dick2215 (0), 18 jaar geleden

heb ik in dan genoeg aan aleen een condensator

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

dick

je hebt voorlopig genoeg aan één condensator (1 farad) je zult duidelijk verschil gaan merken, vooral in het laag.

paul,

dick2215 (0), 18 jaar geleden

dank je paul

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.