Ford Fusion: Auto glijdt tegen stoeprand

Hallo autoliefhebbers!

Gisteren reed ik in het barre winterweer met een gangetje van zo'n 20-30 km/u door een bocht, toen de auto ineens uitbrak naar rechts, incl. voorkant. Ik gleed toen met het rechtervoorwiel dwars tegen de stoeprand, waarna de auto teruggleed naar links, waarna ik gelukkig weer in balans kwam. Nu is mijn vraag: kan de wielophanging van een Ford Fusion tegen zo'n dergelijke botsing? Hoe robuust is het? Ik hoorde geen knal of gekraak o.i.d., de aanraking met de stoeprand en het terugveren naar links ging vrij soepeltjes. De stoeprand was ook flink besneeuwd dus wellicht zorgt dat ook voor enige vering. Ik heb al wel een afspraak gemaakt om de auto uit te lijnen, maar maak me toch zorgen dat er wellicht mechanisch iets is gebroken ofzo. Is mijn zorg terecht of overdreven?

Gr Harold

harold1982

Geplaatst door harold1982 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Fusion? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Je zorg is terecht en niet overdreven. Misschien heb je mazzel en raakte de band de stoeprand en niet de velg aan de zijkant.
Rijdt de auto goed rechtuit? Staat het stuur recht?

harold1982 (0), 14 jaar geleden

De auto moest sowieso al uitgelijnd worden omdat hij wat naar links trok. Dit is nog steeds zo na gisteren. Stuur trilt niet bij hogere snelheden. Verder zie ik totaal geen schade aan de velg, nog geen krasje. Kan er denk ik vanuit gaan dat alleen de band de stoep geraakt heeft, en dat de aangevroren sneeuwlaag voor demping heeft gezorgd. Lijkt me dat een auto, zeker een wat robuuster type als de Fusion, toch ook wel tegen een stootje moet kunnen?

meeder (0), 14 jaar geleden

De Fusion is niet meer robuust dan de Fiesta waar hij op gebaseerd is, het is niets meer dan een Fiesta op pootjes.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Fusion of stel zelf een nieuwe vraag.