Ford MONDEO: Auto rijdt alsof hij gesmoord wordt

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: N7BA, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 96

Mijn Mondeo Diesel 305 dkm rijdt niet echt soepel, bij het accelereren is het net alsof hij tussen de 2000-3000 toeren smoord maar wel kan door schakelen alleen niet op een vlotte manier die bij deze motor hoord. Ben een paar keer bij een diesel centrum geweest en was eerst een slangetje kapot hier ook nog naar de verstuivers gevraagd maar deze waren volgens de Diesel "dokter" in goede staat. Hierna een turboslang geknapt en dus vervangen. Hierna kwam ik midden op de snelweg tot stilstand na het inhalen van een vrachtwagen en bus en sloeg de motor uit. Na 5 min. de motor weer aangeslagen en rustig verder gereden. Weer naar de dokter geweest en bleek het brandstoffilter (die er nog geen 5000km in zat) verstopt te zijn door een alg- achtig iets. Anti algenmiddel in de tank en op advies herhaald zodat hij schoon zou zijn. Toch blijft dit gesmoorde rijden aanhouden ondanks tussentijds wat vaker brandstoffilter wat vaker te vervangen. Heb de auto nu 55 dkm en mag haast aannemen dat de verstuivers ergens rond de 180-200 dkm vervangen zijn, maar dat weet ik niet 100% zeker.
Wie heeft hier de zelfde ervaringen mee of heeft een oplossing.

Charles67

Geplaatst door Charles67 (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

0 Reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.