Ford Fiesta: Auto start goed, maar slaat af zodra ik hem in D of R zet slaat

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine

bij een koude motor is het moeilijk wegrijden met mijn autootje. Zodra ik Hem in D zet slaat hij af. In R iets minder. Het duurt vrij lang voor hij warm genoeg om na het wegrijden niet meer af te slaan als ik ergens voor moet stoppen.
Met dit probleem kan ik nog wel overweg, maar vervelender is dat hij zo hard stationair draait alstie eenmaal warm is. Bij een stoplicht zet ik hem in N om niet constant hard op de rem te hoeven staan. Het grootste probleem is echter parkeren, hij gaat zo snel vooruit dat ik hard moet remmen en met name als er sneeuw ligt durf ik niet te parkeren zonder een grote ruimte voor me voor als hij eventueel doorglijdt.
Ik heb hierover al meer gelezen op deze site, maar heb "het" ei van columbus nog niet gevonden. Ik ben een leek op het gebied van autotechniek en zou handig zijn als ik bij de garage kan zeggen wat het probleem is. De garage waar ik kom voor onderhoud is niet bekend met dit probleem volgens mij, heb het al eens gevraagd.
Ik hoop dat er iemand is die me helpen kan en wil.

MarReeCo

Geplaatst door MarReeCo (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Marea? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

maarten4874 (0) PRO, 11 jaar geleden

Marjan,
niet echt fijn rijden zo. Wat mogelijk kan is dat de stationaire regelklep blijft hangen,waardoor de motor niet meer terug gaat in stationaire stand (900rpm). Let op,er kunnen ook andere dingen aan de hand zijn,dat is vanuit een computer niet te zien.
Ben je lid van een pechdienst? Bel die even op,het is nl niet heel goed voor het motorblok/automaat bak.

MarReeCo (0), 11 jaar geleden

[quote=maarten4874]Marjan,
niet echt fijn rijden zo. Wat mogelijk kan is dat de stationaire regelklep blijft hangen,waardoor de motor niet meer terug gaat in stationaire stand (900rpm). Let op,er kunnen ook andere dingen aan de hand zijn,dat is vanuit een computer niet te zien.
Ben je lid van een pechdienst? Bel die even op,het is nl niet heel goed voor het motorblok/automaat bak.[/quote]
Bedankt voor je reactie, en ja ik ben lid van de wegenwacht met aan huis service, maar ik dacht dat je die alleen maar kan bellen als je auto niet start.
Mijn grootste probleem bij reparatie is dat het handen vol geld gaat kosten denk ik als een garage allerlei dingen moet gaan uitproberen. Als ik nou gewoon weet wat er mee is zou het iets makkelijker zijn. Ik ben echt totaal een leek, weet nog net hoe ik olie en water voor de ruitewisser moet bijvullen.

Groet, Marjan

MarReeCo (0), 11 jaar geleden

[quote=Postie]http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i...[/quote]
Deze link wijst naar iets dat erop lijkt, maar is niet helemaal hetzelfde. Als de motor koud is en ik ga naar D dan slaattie gekijk af. Eenmaal warm loopt hij te hard stationair 30 tot 40 km zonder gas geven.

maarten4874 (0) PRO, 11 jaar geleden

[quote=MarReeCo]Bedankt voor je reactie, en ja ik ben lid van de wegenwacht met aan huis service, maar ik dacht dat je die alleen maar kan bellen als je auto niet start.
Groet, Marjan[/quote]
nee hoor, een slecht lopende auto hoort hier ook bij. Zelfs voor een defect lampje komen we al (mits het niet -10graden is)

MarReeCo (0), 11 jaar geleden

[quote=maarten4874][quote=MarReeCo]Bedankt voor je reactie, en ja ik ben lid van de wegenwacht met aan huis service, maar ik dacht dat je die alleen maar kan bellen als je auto niet start.
Groet, Marjan[/quote]
nee hoor, een slecht lopende auto hoort hier ook bij. Zelfs voor een defect lampje komen we al (mits het niet -10graden is)[/quote]
Kan ik jou niet bellen als je dienst hebt Maarten? :-)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Marea of stel zelf een nieuwe vraag.