Ford Fiesta Flash 1.1: Auto start slecht

Bouwjaar: 1995

Hallo, ik zit met een probleem.
Heb ongeveer 5 maanden terug een auto gekocht.
Na ongeveer 2 maanden gewoon rond te hebben gereden, leek het s morgens met het starten of de motor minder stroom aan kon.
Op een gegeven moment kon hij te weinig aan, en startte hij niet meer.
Ik heb hem toen naar de garage gebracht en ze gaven me een hele waslijst van dingen die er niet goed aan waren, waaronder de accu die versleten was. Dus nieuwe accu erin.
Ik weer rondgereden, na een paar weken ging het starten smorgens weer bergafwaarts, en een paar dagen later stond ik weer stil. Ik hem weer weggebracht, en hun gekeken waar het dan aan kon liggen, want de accu was nieuw, dus daar kon het dan toch niet aan liggen. Maar ze konden niets vinden.
Ik rijd smorgens wel steeds maar kleine stukken van 5 minuten, misschien dat hij niet genoeg bijlaadt.
Nu moest ik het maar weer eens proberen, ze hadden hem weer helemaal vol geladen. Als het nu weer mis zou gaan, zouden ze misschien kunnen proberen of een nieuwe dynamo of stroomverdeler zou helpen.
Nou stond ik vanmorgen dus weer stil, hadden mijn collega's die toch ook wel wat verstand hebben van auto's er naar gekeken.
Ze hadden de accu doorgemeten, die gaf 14V aan (dus hun concludeerden dat hij toch wel genoeg bij laadde).
Zo gauw ik ook maar iets aan deed, lampen bijv. zakte hij naar 12,2V. Als ik alles wat ik smorgens aan heb, aanjagers, achterruitverwarming, koplampen aan deed, zakte hij naar 11,9V
We hebben ook alle zekeringen er 1 voor 1 uitgehad, kijken of er ergens een stroomlek zat, maar daar konden we ook niets vinden.
Dus maar een broer van een collega opgebeld die bij een garage werkt, en die dacht aan een nieuwe dynamo, maar wist niet zeker of dat zou helpen.
De mensen van de garage waar mijn auto, altijd voor onderhoud staat merkten trouwens wel op dat er al heel wat aan gerotzooid was, nogal wat noodbedrading enz.
En mijn collega''s vonden het vreemd dat alles er nog redelijk nieuw uitziet onder de motorkap terwijl hij al 10 jaar oud is.
Zoals hij eruit zag dachten ze dat hij misschien al wel eens helemaal van de voorkant in elkaar heeft gezeten.

Zo een heel verhaal, met nogal wat informatie, als het niet genoeg is vraag gerust. Hopelijk kan iemand mij wat tips geven.

Alvast bedankt.

Dirk2264

Geplaatst door Dirk2264 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Marea? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

tonny11609 (0) PRO, 18 jaar geleden

als je steeds korte stukjes rijdt, dan gebruik je meer stroom als wat de dynamo kan laden, dus wordt je accu steeds leger tot dat die niet meer start, oplossing is of dat kleine stukje met de fiets. of een acculader kopen en af en toe hem 24 uur goed door laden kan je weer even vooruit.als een dynamo b.v 50 amp laadt kan je er geen 60 uithalen zo simpel is het.!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Marea of stel zelf een nieuwe vraag.