Ford Mondeo: auto start (soms) slecht

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Hallo,

Ik heb sinds kort een mondeo en zit met het volgende probleem,

Als ik de auto start slaat deze gelijk aan maar af en toe moet ik eerst wat gas geven voordat hij aanslaat.
Dit is zowel met een warme en koude motor. Met de accu en startmotor is (volgens mij) niks mis. Zou dit dan aan de bougies of aan een filter kunnen liggen? Misschien een bekend probleem van deze mondeo? Of is de oorzaak moeilijk te zeggen en dus de auto.uit laten lezen?

Alvast bedankt!
Eric

Eric_V

Geplaatst door Eric_V (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Ruud93 (0) PRO, 10 jaar geleden

Ik neem aan dat je de 1.8 duratec motor in je mondeo hebt?
Bij dit type motoren zijn veel problemen met slecht aanslaan van de motor, er is een software update voor beschikbaar gekomen ( is misschien als eens uitgevoerd ) maar bij een aantal auto's mocht dit niet baten. Ook zijn er bij diverse modellen ( Focus, C-Max, Mondeo ) wel eens gasklephuizen vervangen maar meestal was dit in combinatie met afslaan van de motor.

Ik zou eens beginnen met te controleren of je bougie's aan het vervangingstermijn zijn ( 3 jaar / 60.000KM ) en anders een kijken of er een software update beschikbaar

Eric_V (0), 10 jaar geleden

Bedankt voor je reactie!
Ik heb inderdaad de duratec. Ik zal eerst eens kijken naar de bougies, mocht dat niet helpen laat ik hem uitlezen bij de dealer en vragen voor update. Of zijn er nog andere dingen die ik kan controleren?

T0n.Nie (0), 10 jaar geleden

Hallo,

Ik heb zelf ook een Ford Mondeo 1.8 met dit probleem. Ik weet inmiddels waar dit vandaan komt. Bij mij is het zo dat de tank vacuüm zuigt. Probeer maar eens als de auto slecht aanslaat de dop van je tank te draaien. Als je dan een sissend geluid hoort weet je wat het is. Ik rij nu al weken probleemloos door de tankdop niet helemaal vast te draaien..

succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.