Ford Mondeo: Rechter achterwiel piept af en toe

Bouwjaar: 2001, Brandstof: LPG, Motorcode: 1,8

Ik ben nieuw hier. Leuk om te zoeken en te lezen wat er allemaal aan een Ford kan mankeren. Ik post gelijk een probleempje waar ik mee zit:

Het rechterachterwiel van mijn Ford mondeo ghia 1,8 (2001) piept af en toe. Vooral als ik naar links stuur. Piepen is tussen 10 en 60 km.
Het gaat niet om de remmen/remschijven/remklauwen.Er lopen geen wielen aan. Alle draaipunten van ophanging zitten al in de W40, dus dat is het ook niet.
Het piepen is niet altijd aanwezig: soms denk ik dat het te maken heeft met vochtgehalte in de lucht: is het vochtig dan piept er niks. Maar dat is ook weer niet altijd. Wie weet raad?

Groet,

Roel

roel1959

Geplaatst door roel1959 (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Hans4040 (330) PRO, 10 jaar geleden

Roel,
welkom.
Ik heb de kop van jou bericht aangepast.
Het probleem is namelijk het piepen, niet het merk van de auto.

wij hopen op een spoedige oplossing.

mvg.
Moderator Problemcar.

ras8176 (0), 10 jaar geleden

controleer de remblokken eens, of ze niet te ruim zitten in de zadels waardoor ze kunnen kantelen, vaak zitten bij deze auto`s de remzuigers vast en blijft er ruimte in waardoor de remblokken vrij kunnen bewegen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.