Ford Mondeo: auto trek heel slecht

Bouwjaar: 1996

Sinds dit weekend merkte ik dat ik onze auto (op LPG) op de snelweg niet voorbij de 100km/u getrokken kreeg. Gaspedaal helemaal ingetrapt. Toen overgeschakeld op bezine en dat hielp wel, kon ik de auto weer naar de 120 trekken en dan weer overschakelen op de gas en dan bleef hij daar hangen, maar als ik dan moest remmen en weer wilde optrekken dat ging het weer voor geen meter. Gisteren trok hij nog slechter en nu vandaag kreeg ik hem wel weer naar de 110. Wat zou er mis kunnen zijn? Ik durf er nu eigenlijk de snelweg niet mee op.

Groet,
Bianca

biancthom

Geplaatst door biancthom (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Peter8838 (0), 18 jaar geleden

Hoe is de staat van de bougie's?
Loopt hij op benzine wel 100%?
Welk LPG-systeem is het?

gerritroggeveen (0), 18 jaar geleden

Bianca ik heb het zelfde gehad met een mondeo 1.8 16 valve uit 1994 alleen zonder gas instalatie het gebeurde zomaar onderweg uit mijn werk vandaan,trok vooor geen meter alleen maar inhouden als je dan langzaam snelheid probeerde op te bouwen dan ging het wel bij mij waren het de bougiekabels nadat ik deze verwisseld had reed de auto als nieuw succes gerrit

biancthom (0), 18 jaar geleden

Nou het probleem is opgelost! Uiteindelijk ging hij steeds slechter trekken en toen mijn man er mee naar de garage wilde rijden kwam hij geen meter meer vooruit. ANWB gebeld en die constateerde dat er bij de motor een 'dopje' van een kabeltje was waardoor valse lucht werd aangezogen. Gelukkig geen dure reparaties dus!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.