Ford Sierra: Auto trilt heven bij >80km per uur

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Benzine, Motorcode: DOCH 2.0i

Hallo allemaal,

Hopelijk kan ieman mij hier verder helpen. Mijn Sierra heef altijd al wat getrilt als ik rond de 120km per uur op de snelweg reed. Echter na een noodstop (dus zo'n 50 meter doorglijden over de snelweg met geblokeerde banden) begint de auto en het stuur al hevig te trillen vanaf 80km per. Dit is uiteraard zeer irritant. Ik was in de veronderstelling dat de schrijven kromgetrokken waren maar deze heb ik vandaag (incl remblokken) laten vervangen, helaas is het probleem niet opgelost.

Hierbij wil ik nog wel even vermelden dat zodra ik over een hobbelige weg of klinkers rijd er soms een soort rammelig geluid links voor bij de band vandaan komt. Misschien dat dit er iets mee heeft te maken?

Iemand hier een idee waar het aan zou kunnen liggen?
Banden laten uitbalanceren?
Iets met de wielophanging?

Alvast bedankt!

Jan

iroq

Geplaatst door iroq (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Sierra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

matthijs1 (0) PRO, 16 jaar geleden

Ha Jan, na een noodstop van 50 meter, zullen er wel platte kanten op de banden zitten. Deze kunnen de trilling in het stuur veroorzaken.
Het gerammel kan je draagarmbus zjn die uitgeslagen is.(middelste rubber) Bonkt de auto ook met korte rembewegingen ?
groet Thijs

iroq (0), 16 jaar geleden

Bedankt voor je reactie Thijs,
De monteur die de remschijven vandaag verving zei dat de banden er nog goed uitzagen. Bij het remmen heb ik geen klachten meer, dat gerammel hoor ik enkel als ik over klinkers of hobbels rij.

matthijs1 (0) PRO, 16 jaar geleden

Stabilisatorstangetjes versleten, geeft vaak gerammel, maar niet elke ford had deze, dus het KAN een oorzaak zijn van dat rammelen.
Over dat trillen, na de noodstop (over 50 meter glijden) gaat het stuur bij 80 al trillen, ik zou echt je loopvlak eens goed laten nakijken op platte kanten. Groet

iroq (0), 16 jaar geleden

Bedankt Matthijs. Het gerammel laat ik maar voor wat het is. Het trillen ben ik eindelijk achter, althans, volgens de garage is het een platte kant. Dus dat moet gefixt worden.

Cheers,

Jelle

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Sierra of stel zelf een nieuwe vraag.