Ford Transit Connect 2017: Auto verliest spontaan vermogen.

Bouwjaar: 2017, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: XVGA, Motorinhoud (cc): 1500, Vermogen (kw): 74

Hallo allemaal,

Ik bezit een Ford Transit Connect, helaas heb ik af en toe het probleem dat ik ineens geen vermogen meer heb. Dit gebeurt spontaan tijdens het rijden. Ik kan dan vol gas geven, maar de auto gaat amper sneller. Ik rijd regelmatig in de bergen in Oostenrijk en Zwitserland en dit geeft erg veel problemen, daar het vermogen verlies spontaan gebeurt. Als ik hem dan van contact afhaal en opnieuw start is het probleem weer een tijdje weg maar, soms zitten vrachtenwagens zo dicht op me dat ik het uit mijn hoofd laat om het contact uit en weer aan te zetten. uiteindelijk komt het weer terug. Eerst was het heel sporadisch maar de laatste tijd komt het steeds vaker voor. Het kan wel op een rit van 10 uur wel 8 keer gebeuren. Ook gebeurt het regelmatig dat als de auto licht berg op rijd en de klim is lang dat ie de cruisecontrol eraf gooit. Iemand enig idee wat dit kan zijn..?
De Ford dealer kan dit probleem niet oplossen.

TirolerFord

Geplaatst door TirolerFord , lid sinds 2 jaar geleden

4 Reacties

oortje61 PRO, 2 jaar geleden

Wellke dealer kan het probleem niet oplossen welke codes zijn er uit gelezen bij de daeler

primera p11, 2 jaar geleden

Heeft de dealer al eens met de uitleesapparatuur aangesloten gereden?.
Dan moet toch duidelijk af te lezen zijn wat er weg valt.
Ja, zo statisch een storing aflezen gaan ze het niet vinden.

boswandeling, 2 jaar geleden

Ik heb dit ook met mijn Transit Connect nieuwe model 2015, inmiddels 224.000 op de teller, en al een half jaar problemen met de Turbo. Te pas en te onpas valt de Turbo uit. Aangezien ik maar 75PK heb en de wagen inclusief gereedschap en materialen 2000 kilo is, is het uitvallen levensgevaarlijk. Contact aan en uit zorgt dat hij weer rijdt. Garage kon niets uitlezen, omdat er ook geen error was. Toevallig viel hij uit toen ik vlak bij de garage was en konden ze hem met een draaiende motor uitlezen. Het bleek dat er ergens druk wegviel. Daaropvolgend is er een reparatie van 1500 euro geweest, maar dit heeft niets opgelost. Toevallig heeft het bedrijf waarvoor ik werk een nieuwe Transit Connect besteld en viel de mijne twee weken geleden compleet dood op de snelweg. Alleen de radio deed het nog. Auto 3x tijdens het uitrollen opnieuw geprobeerd te starten, en de laatste keer ging dat goed.

Het schijnt vaker voor te komen bij deze modellen. Inmiddels rijdt ik in mijn nieuwe connect meer meer PK.

TirolerFord, 2 jaar geleden

We hebben het probleem ontdekt. het blijkt de Turbo te zijn. Er zat teveel speling op het schoepenwiel van de Turbo. Auto rijdt nu weer goed.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Transit of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.