Ford Scorpio: Automaat schakelt niet over naar de 4

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.9

Hallo,

Ik heb een Ford Scorpio van 1994 automaat. Een heerlijke wagen alleen de automaat schakelt niet over naar de vier. De auto is goed onderhouden. Recent filter en olie van de bak vervangen maar dit mocht niet baten. Voor de rest schakeld hij perfect over maar alleen niet naar de 4. Dus wie oh wie heeft voor mij de tip om dit aan te pakken.

Mijn andere problemen die ook op deze site zijn beschreven zijn inmiddels verholpen mede dankzij deze site.

BvD Peter

Scorpio2.9automaat

Geplaatst door Scorpio2.9automaat (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Scorpio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

Postie (0) PRO, 15 jaar geleden

Eerst maar eens proberen de rembanden af te stellen, daarna weer proberen.

Scorpio2.9automaat (0), 15 jaar geleden

Oke, wil ik wel gaan doen. Ben zelf redelijk technisch en heb de mogelijkheden om in een garage te werken. Zou ik wat tips van je mogen ivm het afstellen van de rembanden?

MvG Peter

Ps Bedankt voor je reactie

Postie (0) PRO, 15 jaar geleden

Speciaal stuk greedschap nodig!!

Scorpio2.9automaat (0), 15 jaar geleden

Oke, en wat houd dat in. Afspraak met de Ford Dealer? Of hier in de buurt met een automaat specialist, woon zelf nl ook in omgeving Groningen. Hoor graag van je.

Highway (155) PRO, 15 jaar geleden

beide moeten het kunnen zowel de dealer als een automatenspecialist.

Scorpio2.9automaat (0), 15 jaar geleden

Oke dankje, maar zou je mij kunnen uitleggen wat dit precies inhoud? Rembanden afstellen?

Highway (155) PRO, 15 jaar geleden

Zal het simpel proberen te vertellen. Als de bak naar een andere versnelling moet wordt de remband van een versnelling vastgezet zodat hij dus naar een ander versnelling gaat. Nog simpeler je zet iets vast om de andere te laten draaien. Het tegenhouden gebeurt dan met een remband. Ik hoop dat je het begrijpt maar,
het is pas makkelijk uit te leggen als je een tekening of iets van hebt.

Scorpio2.9automaat (0), 15 jaar geleden

Ok das duidelijk. Maar wat zou dan evt het probleem van mijn bak kunnen zijn. Ik bedoel hij schakeld verder goed en zijdezacht maar zoals ik zei de overdrive/vierde trap neemt ie niet.

Alvast bedankt voor je beschrijving, waardeer ik.

hoes (0), 15 jaar geleden

ik heb het zelfde gehad met mijn mondeo bij mij was de remband gebroken ik heb de remband zelf vervangen m.b.v. een handboek (in de u.s.a. besteld) is goed zelf te doen zeker in een garage

p.s. welke type bak zit er onder de auto?

vrgr: hoesein

carcrosser (0), 15 jaar geleden

de 4e versnelling van de A4LD is een elektronische lock-up. Bij model 1992 tot 1994 heb je een mechanische teller en een elektrische sensor voor je cruise control, board computer en je lock-up.

kan natuurlijk zijn dat je geen CC hebt en geen boord computer, dan merk je niets van een defecte sensor: dus die even wisselen en je probleem zal opgelost zijn. Als je wel een CC en BC hebt en die doen het even de verbindingen controleren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Scorpio of stel zelf een nieuwe vraag.