Ford GALAXY: automatische deurvergrendeling doet vreemd

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: ZVSA, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 85

Al geruime tijd heb ik problemen met de centrale deurvergrendeling van de Ford Galaxy uit 2004. Het lukt niet om de sleutel te synchroniseren of in te lezen. Volg netjes de instructies uit de handleiding, maar op het laatste moment maakt hij geen verbinding. Op het moment dat je het portier aan de bestuurderskant handmatig afsluit, hoor je het mechanisme van het portier LA een paar keer heen en weer gaan, maar sluit uiteindelijk niet af. Als je de motor start gaan de alarmlichten soms spontaan aan en weer uit, ook onder het rijden gebeurd dit soms. Soms lukt het niet om de portierramen te openen. In plaats daarvan gaan de alarmlichten aan en uit als je op de knop van de portierramen drukt. Is er iemand bekend met dit probleem of weet een mogelijke oorzaak? Of tips om waar te beginnen met zoeken?

bob van voorthuijsen-1

Geplaatst door bob van voorthuijsen-1 (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Galaxy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

jhl (0) PRO, 6 jaar geleden

Tijdje geleden ongeveer hetzelfde voorgehad met Seat Alhambra die het plateau deelt met Sharan/Galaxy : kabelboom van de deur kant chauffeur dienen te vervangen. Effe in die richting kijken mss.

bob van voorthuijsen-1 (0), 6 jaar geleden

Bedankt voor de tip. Weet u misschien waar zo'n draadboom te koop is?

jhl (0) PRO, 6 jaar geleden

Enkel origineel. Via Ebay vind je wel aanpasbare sets. Eerst effe checken in de rubber behuizing tussen de deur en stijl vooraan of er geen draden beschadigd zijn.

bob van voorthuijsen-1 (0), 6 jaar geleden

Oké bedankt, ik ga er mee aan de slag. Ik laat hier nog wel weten wat de bevindingen zijn en hoe het eventueel is opgelost.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Galaxy of stel zelf een nieuwe vraag.