Ford B-Max 2016: B-max start niet

Bouwjaar: 2016, Brandstof: Benzine, Motorcode: SFJC, Motorinhoud (cc): 1000, Vermogen (kw): 74

De auto start niet en slaat niet aan. Volgens de dealer is de accu goed, er zijn geen foutmeldingen bij uitlezen. De koppelingsschakelaar is goed, De startmotor en selenoide zijn goed. Er staat geen spanning op de startmotor.
Als je de auto aanduwt, slaat hij aan en functioneert normaal, zonder foutcodes. Het contactslot en de sleutel worden herkend. Wie heeft een oplossing?

MarBle1948

Geplaatst door MarBle1948 (0) , lid sinds 1 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford B-Max? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Ehombie (45) PRO, 10 maanden geleden

Hoe is e.a. vastgesteld? startmotor, solenoid. koppeling schakelaar? Dan wil evt live data zien van een betere tester of een testlamp bij inschakelen startmotor.

MarBle1948 (0), 10 maanden geleden

Ik ben geen garage, ik heb hem bij de Ford-garage staan. Zij zeggen dat de startmotor goed is, er zijn geen foutcodes, het contactslot en de sleugel worden herkend. Er staat geen spanning op de startmotor, de koppelingsschakelaar is in orde. De startmotor wordt dus niet ingeschakeld. Men onderzoekt, maar heeft het nog niet gevonden. De dynamo geeft geen problemen. Ik heb wel gevraagd de accu te testen tijdens de startpogingen. Er zit een vrij nieuwe accu in, maar is van een onbestemd merk. Is door de vorige eigenaar geplaatst.

    De auto slaat aan als hij geduwd wordt. - MarBle1948 (0), 10 maanden geleden

Ehombie (45) PRO, 10 maanden geleden

Ik weet niet wat ze zoal getest hebben of nog moeten testen...of lopen we een beetje voor de feiten?

Heino4267 (225), 10 maanden geleden

Waarom open je twee topics over het zelfde onderwerp en dezelfde auto?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford B-Max of stel zelf een nieuwe vraag.