Ford Mondeo: Backfire en onregelmatig lopen

Bouwjaar: 1998, Brandstof: LPG, Motorcode: 1800 16V

Mijn mondeo (dec 1998) heeft 293.000 km op teller. Krijg sinds 3 maanden de ene na de andere backfire, wie kan me helpen?
Op 250.000 is de kop vervangen door een nieuwe speciaal voor gas geschikte kop, distributie gelijk vervangen, kleppen gesteld diverse vacuumslangen vervangen en stationair regelaar op inlaatspruitstuk vervangen.
Op moment van backfire klap op de achterzijde van carburateur 1 van de 3 vacuumslangen af en gaat de motor onregelmatig lopen tussen de 400 en 1000 tpm. Duw de slang weer terug en auto loopt weer goed.
Dit gebeurt dus bijna dagelijks. Het begint me langzaamaan werkelijk te irriteren.

henk04

Geplaatst door henk04 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Postie (0) PRO, 16 jaar geleden

Bougies demonteren en elektrode afstand op 0,8mm zetten

matthijs1 (0) PRO, 16 jaar geleden

Gewoon pitten vernieuwen en op goede afstelafstand zetten. sluit je in een klap meer uit. groet Thijs

henk04 (0), 16 jaar geleden

Heb bougies reeds vervangen,nu bosch gemonteerd met electrodeafstand 0.7 maar dit is het ook niet. Zou het mogelijk zijn dat de kabels aan vervanging toezijn of de bobine?

matthijs1 (0) PRO, 16 jaar geleden

Mijn ervaring met bosch op gas is nu niet echt positief. Probeer NGK of orgineel Motorcraft. ps bel is een gas expert. groet Thijs

henk04 (0), 16 jaar geleden

He Thijs bedankt voor je advies, ik ga ze morgen gelijk halen en monteren, zou ik voor de zekerheid ook gelijk de kabels maar vervangen?

primera p11 (0), 16 jaar geleden

Ja, kabels ook vervangen.

henk04 (0), 16 jaar geleden

He primera p11, zal dan ook maar doen morgen. Echer kreeg ik een uur geleden wederom een backfire, ik denk de slangen zijn er weer af, maar nee hoor. Wat het nu wel is weet ik niet, hij blijft niet meer stationair lopen op gas en benzine.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.