Ford Focus: Banden, t-spec of h-spec?

Bouwjaar: 2003

Met het natte herfstseizoen in aantocht ga je weer eens naar de banden onder je auto kijken, en onder die van mij zitten exemplaren die er na 60.000 km niet meer zo florisant uitzien.
De fabrieks Firestone TZ700 Fuel Savers hebben he twel lang volgehouden, en op basis van eerdere ervaringen met Firestone/Bridgestone heb ik een set Bridgestone B330 Evo gezien voor een aantrekkelijke prijs. Echter dat zijn 185/65 T banden, terwijl er nu 185/65 H onder zitten. Ik dacht dat T-spec banden tot 190 km/h aankunnen, een snelheid die mijn Focus 1.6 nooit zal halen. Maar zijn T-spec banden nog van invloed op de grip en besturing van de auto? Moet ik omdat Ford er H-spec af fabriek monteert weer H-spec (de duurdere Bridgestone ER300 band) nemen? Wie kan hier iets zinnigs over zeggen? Alvast bedankt voor de info.

Rumblefish

Geplaatst door Rumblefish (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

arie549 (0) PRO, 18 jaar geleden

dit is in de praktijk niet voelbaar. mooi monteren die bandjes.

Rumblefish (0), 18 jaar geleden

Bedankt voor de reacties. Er zitten inmiddels vier Bridgestones 185/65 T onder de Focus, nog steeds dezelfde prima wegligging.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.