Ford Focus: bewegende brandstof+tempmeter bij niet gestarte motor

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1400

Hallo,

ik heb een probleem met mijn ford focus als de auto uitstaat beginnen mijn brandstof en temperatuurmeter te
bewegen. Weet iemand wat hier het probleem is???

Susan1975

Geplaatst door Susan1975 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

robert10078 (0), 17 jaar geleden

Ik heb hetzelfde probleem met mijn (vorige) Ford Focus gehad (brandstof en temperatuurmeter gaan rechtop staan nadat contact wordt afgezet). (Volgens de dealer kwam dit nooit voor.....) Ontzettend vaak mee terug geweest, massapunten schoongemaakt, kabels verlegd, sensoren vervangen, Ford expert bijgeweest, niets hielp. Dealer (en ikzelf) werden er moedeloos van. Ik ben bang dat er geen oplossing voor is, maar misschien weet iemand nu wel iets.

Dennis2104 (0), 17 jaar geleden

ik heb het zelfde probleem, ligt het aan het instrumenten paneel ,heb dr andere ingezet en probleem was bij mij over.

robert10078 (0), 17 jaar geleden

Dan heb ik blijkbaar dus wel heel veel pech gehad. De dealer had ook het instrumentenpaneel vervangen (uit een andere focus welke het instrumentprobleem niet had) om te kijken of het hiermee verholpen zou zijn: nee dus, vrijwel direct (binnen het uur) weer niet goed.

Dennis2104 (0), 17 jaar geleden

zal je altijd zien ja,bij mij werkt het perfect

robert10078 (0), 17 jaar geleden

Eindelijk heeft de (zeer behulpzame) dealer de oplossing gevonden: alle massacontacten zijn vervangen, dus niet alleen schoongemaakt. Het blijkt dat er overgangsweerstand optreedt tussen de kabels en de stekkers welke met een boutje aan de carosserie worden geschroefd. Alleen het opschuren (schoonmaken) van het contact tussen de stekkers en de carosserie helpt niet (voldoende). Relatief kleine reparatie, maar wel met resultaat.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.