Ford Ford Ka 1.3 Endura E: Blijft hard stationair lopen

Bouwjaar: 1996

Onder het rijden als je de koppeling intrapt voo over te schakelen blijft de motor 2500 toeren draaien. Als de auto weer stilstaat valt hij wel gewoon terug naar normale toeren. Dus als de auto rolt blijft ie hangen en als ie stilstaat is het perfect. Er zit al een nieuwe stationaire regelmotor op.

Iemand bekend met dit probleem??

MB

Geplaatst door MB (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Ka? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

frank3185 (0) PRO, 20 jaar geleden

ja heel bekend de eerste ka'tje shebben er allemaal last van!
is een modificatie van geweest!! er moet dan een andere stekker aan de gasklep positie sensor gesoldeert worden! deze stekkers hebben vergulde pennen en hebben minder overgangs weerstand!!
zo'n stekker is te verkrijgen bij de ford dealer!!
succes gr frank

MB (0) PRO, 20 jaar geleden

Bedankt voor de reactie alleen het zat er niet in.
De fout zit in de sensor die op de versnellingsbak zit bij de tellerkabel. Eigenlijk ook het meest logisch want als je stilstaat doet ie het wel goed alleen als ie rolt niet.

MB (0) PRO, 20 jaar geleden

Uiteindelijk zit het nog in de gaskleppositiesensor zelf.

Kerim Mejdoub (0), 19 jaar geleden

deze fout is al aanwezig bij de fiesta met de monopoint injectie. Dit is inderdaad de snelheidssensor voor de computer die tussen de bak en de snelheidskabel zit. Het losgooien van deze stekker is in principe al voldoende om dit op te lossen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Ka of stel zelf een nieuwe vraag.