Ford Focus: blower/verwarming werkt niet meer - lampje recirculatiesysteem b

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600

Gister tijdens het rijden hieldt de blower (stand 3) er plotseling mee op, om vervolgens even later weer te werken. Echter bij starten na stilstand deed de blower het weer niet, de aanjagerknop leek daarbij enigzins geblokkeerd. Op een gegeven moment kon deze wel weer verzet worden maar dit had geen gevolg op de blower..die bleef stil. Schakelen naar andere verwarming- en ventilatiestanden, airco aan/uit, verwarming koud/warm hielp allemaal ook niet. Tijdens het rijden viel het me op dat het recirculatiesysteem lampje brandje, na uitschakeling ging deze weer na enige tijd ging branden. We hebben de aanjagersschakelaar gecontroleerd, maar deze leek gewoon werkzaam ook aan de binnenkant schakelde deze door. Daarnaast kachelweerstand relais vervangen maar zorgde niet voor de oplossing. Zekeringen gecontroleerd (f64 en f65) maar waren goed. Alle standen van de blower doen het niet (stand 4 dus ook niet). Wie kan me helpen in de goede richting?

daane074

Geplaatst door daane074 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

fordmannetje (0) PRO, 11 jaar geleden

aanjagerknop geblokkeerd?
is deze niet stuk dan?
anders spanning op de aanjager meten
heb je spanning dan is de aajager zelf stuk

daane074 (0), 11 jaar geleden

Aanjagerknop schalkelt correct ook aan de binnenkant. Spanning op de ventilatormotor gemeten, geen spanning. Motor eruitgehaald en rechtstreeks op accu aangesloten, toen draaide deze wel. Hele middenconsole er vervolgens uitgehaald om de stekker van van aanjagerknop te meten, wel spanning. Op de sloop aanjager gehaald en aangesloten..hoera ventilatormoter draaide weer.. euvel zat dus in de aanjager(regelaar)? Elektrische gedeelte in ieder geval. Bedankt voor het meedenken!

daane074 (0), 11 jaar geleden

vervanging aanjagerregelaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.