Ford Focus: Boardcomputer

Bouwjaar: 2003

Ik heb een focus 1.8 TDCI waarvan de boardcomputer me begin dit jaar vertelde dat ik nog ruim 60 km kon rijden toen ik onderweg stil kwam te staan met een lege tank.De Ford garage heeft daarna de computer reset,software ge-update,de sensor en printplaat van de tank vervangen of te wel alles gedaan wat men kon met als resultaat dat ik nog tweemaal onderweg zonder diesel kwam te staan (deze keren met een reserve tankje achterin) terwijl de boardcomputer beide keren aangaf dat er nog ruim 40 km gereden kon worden.Aangezien er een computer inzit vind ik dat deze ook betrouwbare info moet geven en dit verschil is voor mij niet acceptabel.Wie kan mij aan een oplossing voor dit probleempje helpen want m'n huidige garage weet het niet op te lossen.

Pierre Vanas

Geplaatst door Pierre Vanas (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Thijs11395 (0) PRO, 19 jaar geleden

Pierre,

Volgens mij heeft deze common-rail diesel een leegrijbeveiliging, dat betekent dat de motor al voor de tank helemaal leeg is, zal gaan bokken en afslaan. Alsof de tank leeg is, maar dan gesimuleerd door het motormanagement. Je motor (brandstofpomp) is namelijk erg gevoelig voor lucht in het brandstofsysteem.
Misschien is de hoeveelheid brandstof die hij als reserve in de tank neemt, af te stellen.

Succes, Thijs

wolter12295 (0) PRO, 19 jaar geleden

Ja thijs hij heeft een leegrijbeveiliging maar die staat daar buiten. Dat de meter niet goed werkt bij sommige types is een bekent probleem en het hoort over te zijn na een nieuwe vlottereenheid en een software update. Van die laatste zijn verschillende versies wij hebben het probleem altijd nog over gekregen.

Afz een ford monteur

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.