Ford Focus: piepen

Bouwjaar: 2000

Mijn focus tddi piept bij het starten, na ongeveer een minuut is het geluid weg. Het klinkt alsof de multisnaar (?) piept/slipt. Moet ik deze spannen of vervangen? Is dat lastig bij de focus?

El Mundo

Geplaatst door El Mundo (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Niels8175 (0) PRO, 19 jaar geleden

ik denk dat je spanner defect is.
kijk goed of daar nog voldoende spanning op staat.die moet je met een redelijke kracht tegen de veerspanning indrukken.

zo niet,dan weet je genoeg.

niels

El Mundo (0), 19 jaar geleden

Bedankt, maar als de spanner defect is, zou het gepiep dan niet continu aanhouden? Kun je gemakkelijk bij die spanner komen? Of moet je het e.e.a. weghalen?

Niels8175 (0) PRO, 19 jaar geleden

zou je wel zeggen dat ie dat altijd doet,maar voor het starten is de riem nog koud,dus minder grip.als de riem opwarmt,dan wordt het rubber soepeler,en heeft dus meer grip.vandaar het niet piepen bij warme motor.

niels

El Mundo (0), 19 jaar geleden

Thx. Zal er van de week even naar kijken.

Pjotr9140 (0), 19 jaar geleden

ff starten en met een bekertje wat water op je piepende snaar laten lopen. kreeg deze tip van een monteur. als het piepen dan over is, moet je deze snaar iets strakker spannen. in een gerage is dit overigens niet zo duur en kunnen ze er op de brug gemakkelijk bij. sommige gerages doen dit voor niks. ik had hetzelfe probleem en het bleek dus ook de snaar te zijn. de garage verhielp dit voor niks omdat het spannen een klusje van niks was. probeer het dus maar eens met dat bekertje water. succes.

peter

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.