Ford Focus: Bobine en katalysator

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Laatst ging onderweg het motorlampje knipperen en aangezien ik een renault gehad heb wist ik al vrij snel dat de bobine kapot was. De auto begon te stotteren en verloor vermogen. Na 100 mtr gestopt en anwb gebeld. Zij hebben de bobine vervangen en op het moment dat ik mijn papieren uit de auto haalde hoorde ik in het midden van de auto ook iets rammelen. Maar ik dacht dat het wel mee zou vallen en heb er verder geen aandacht aan besteedt. Drie dagen later ging het motorlampje weer branden, bleef branden maar de auto reedt nog goed.(hadden wel het vermoeden dat hij iets minder vermogen had al die dagen) Op diezelfde dag nog op advies van anwb en uit ervaringen met renault de bougies laten vervangen. En codes gewist. (code gaf overigens wat aan over katalysator) Op advies van monteur alles gewist en misschien had het wel met de bougies te maken volgens hem. Nu paar dagen later brandt het lampje weer. Wat kan ik nu het beste doen? Nieuwe katalysator is erg duur of niet?

sjoiz

Geplaatst door sjoiz (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Een nieuwe katalysator is duur, ja. Maar deze is kapot dus je moet iets, want de volgende APK kom je niet meer door.
Imitatie mag dan verleidelijk zijn omdat ze goedkoop zijn, maar die werken vaak nieuw uit de doos al niet en anders zijn ze na een paar maanden al weer versleten.

Hans4040 (330) PRO, 14 jaar geleden

kat kost tussen €200,= en €250,= bruto/ex.

sjoiz (0), 14 jaar geleden

Bedankt voor de snelle reactie! Dus de kat is zeker kapot? Ja dat is dan gewoon pech hebben of niet? En die 200 / 250 bruto/ex is een originele? Dan weet ik een beetje waar ik rekening mee moet houden. Ja wat moet dat moet he?

Hans4040 (330) PRO, 14 jaar geleden

Ik zeg niet dat hij kapot is...dat hebben anderen geconcludeerd.

Merk is Bosal, in dit geval.
Origineel of niet, dit is een goed merk wat zich allang heeft bewezen.
(origineel bestaat eigenlijk niet, want de autofabrikant maakt ze ook niet zelf.)

sjoiz (0), 14 jaar geleden

ow okay! Bedankt voor de tip in ieder geval!

sjoiz (0), 14 jaar geleden

deze auto is overigens ruim 2 maanden geleden aangeschaft zonder garantie. (kosten waren namelijk 1000 euro!) denk je dat ik nog wat terug kan halen bij de verkoper? (geen bovag, wel garagebedrijf)

sjoiz (0), 14 jaar geleden

Het probleem is waarschijnlijk opgelost....een nieuwe katalysator dus. kosten: 250 euro. De oude zag er ook erg verroest uit!

Hans4040 (330) PRO, 14 jaar geleden

mooi zo, bedankt voor de feedback.

mvg,
Hans

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.