Ford Mondeo: Buitentemperatuurmeter op hol

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 16V

De buitentemperatuur aanduiding springt zo nu en dan naar -20. Rode ijskristal lampje gaat ook branden. Terwijl het buiten toch duidelijk boven +15 is. Na verloop van tijd stijgt de aanduiding dan langzaam naar een aannemelijke waarde, maar dat kan wel een uur duren.

Heeft iemend een idee waar ik moet zoeken?

Bedankt voor jullie hulp!

MvG Frank

registr

Geplaatst door registr , lid sinds 13 jaar geleden

4 Reacties

edwin-harlingen, 13 jaar geleden

hallo. motor kap openen censor zit voor de radiateur in het miden.los contact of vernieuwen. gr edwin

registr, 13 jaar geleden

Edwin,

Je hebt me in de goede richting gestuurd, de sensor zat weliswaar niet waar jij aangaf (daar zit wel een airbag sensor, althans toen ik de stekkerverbinding losmaakte ging het airbag controle lampje knipperen) maar rechts voor in de bumper, dichtbij de breedstraler.

De draadjes naar die de sensor ingaan waren bijna helemaal door gecorrodeerd. Ik heb het hars uit de sensor gepeuterd, net zover tot de contactjes voldoende bloot kwamen te liggen, en de draadjes er opnieuw aan gesoldeerd. Daarna het ding volgespoten met een oud restje siliconenkit.

Nou geeft hij weer een normale waarde aan en de ijskristal-lampjes zijn weer uit. Papa is weer blij want het heeft niks gekost. En dat alleen omdat bij de Ford dealers hier in de buurt vanochtend het computersysteem niet werkte waardoor ik geen onderdelen kon krijgen.

MvG Frank

edwin-harlingen, 13 jaar geleden

hoi frank.inderdaad heb nog even gekeken in de vraagbaak . nog een tip kyk eens op de fordmondeoclub kun je gratis in loggen . een hele leuke site en veel informatie over problemen en oplosingen gr edwin

registr, 13 jaar geleden

[quote=edwin-harlingen]hoi frank.inderdaad heb nog even gekeken in de vraagbaak . nog een tip kyk eens op de fordmondeoclub kun je gratis in loggen . een hele leuke site en veel informatie over problemen en oplosingen gr edwin[/quote]
Hoi Edwin, Bedankt voor de tip, ga ik zeker doen!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.