Ford Mondeo: Bedradingschema van org. mondeo 2001-2007 xenon koplamp

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 tdci

Weet iemand of dat je org. xenon er alsnog in kan zetten met aanpassingen op de stekkers enz. enz.
Zo ja...wie heeft er een stroomschema van? Ik heb het ford (tis) programma op de pc maar ik snap niet hoe dat programma werkt.

Maar als het totaal niet mogelijk is omdat ik geen niveau regeling heb op me as hoor ik dit ook graag...

Integrale

Geplaatst door Integrale (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

14 Reacties

bert9 (0), 15 jaar geleden

de wet zegt dat je alleen xenon koplampen mag hebben samen met niveau regeling en koplamp sproeiers.
dus kort gezegd begin er niet aan want daar komt meer bij kijken dan een paar andere koplampen steken.
gr bert

hellbat (0) PRO, 15 jaar geleden

geldt pas voor nieuwe auto's vanaf bouwjaar ( 2008 ??? Gokje ???) op een 2003 mag je het nog zonder problemen monteren

Groeten Marcel

garageburgwal (0) PRO, 15 jaar geleden

APK eis vanaf bj.2007 heb ik me laten vertellen.. En dit geld dan alleen over een sproeiinstallatie. Niet voor hoogteregeling

Integrale (0), 15 jaar geleden

1 juni 2007 om precies te zijn...maar was mijn vraag niet.

garageburgwal (0) PRO, 15 jaar geleden

Is een hele klus want dan moet je inderdaad de hoogteregeling op voor en achter as (draagarm) ook gebruiken.. Met andere woorden bijna niet te doen

st 200 (0), 15 jaar geleden

Origineel Xenon is absoluut naderhand in te bouwen, want een van onze leden van de Vereniging van Mondeorijders heeft dit reeds bij twee verschillende mondeo's toegepast.
Met de APK heb je ook geen problemen want een hoogteregeling is voor jouw bouwjaar nog niet van toepassing en koplampsproeiers ook nog niet.
Tevens heb je geen problemen met de nieuwe APK eisen die mei 2009 van kracht worden en die zeggen:
Lichtarmatuur en type autolamp
Vanaf 1 mei 2009 mogen lichtarmaturen van voertuigen alleen voorzien zijn van het type lamp waarvoor ze zijn goedgekeurd. Zo moet in koplampen met een code HC, HR of HCR een halogeenlamp zitten.

Gasontladingslampen (xenonlampen) horen in armaturen met een code DC, DR of DCR. Gasontladingslampen geven veel meer licht dan halogeenlampen. Om te zorgen dat er geen weggebruikers door worden verblind, is het zeker voor gasontladingslampen van belang dat zij alleen worden gebruikt in speciaal daarvoor bestemde armaturen.

Als je meer wilt weten hoe e.e.a aan te sluiten wordt dan lid van het VMR te vinden op: WWW.mondeorijders.nl

Groeten Rob

P. Kelder (0) PRO, 15 jaar geleden

Per 1 mei worden nieuwe eisen gesteld aan de verlichting van voertuigen. Lichtarmaturen mogen voortaan alleen voorzien zijn van het type lamp waarvoor ze zijn goedgekeurd.

In koplampen met code HC, HR of HCR moet een halogeenlamp zitten. Gasontladingslampen (‘xenonlampen’) zijn alleen toegestaan in armaturen met code DC, DR of DCR.

Doel van deze maatregel is verblinding van andere weggebruikers door oneigenlijke toepassing van met name ‘xenonlampen’ te voorkomen.

De bovengenoemde regels zijn onderdeel van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 (RVV 1990) en de Regeling voertuigen.

Gr. paul

Integrale (0), 15 jaar geleden

Das op zich een goede regeling natuurlijk, want ik zie zat van die hobby bobby's die almachtige bundels licht weten te produceren. Maar aan de andere kant is het te passeren door natuurlijk met de keuring ff je bolletjes er weer even in terug te zetten...maar ja, zo blijft het...net als met versleten autobanden!

Is hier iemand op het forum die wel de kabels van de niveau regeling e.d. heeft verwerkt in een niet fabrieks af uitgeruste mondeo met xenon?

Ik kan er dus wel aan komen maar dan moet ik lid worden van een forum? Ik vind mondeo een lekkere auto voor z'n geld maar zo enthousiasteling dat ik helemaal lid wil worden...nee dat ook weer niet.

st 200 (0), 15 jaar geleden

[quote=Integrale]Is hier iemand op het forum die wel de kabels van de niveau regeling e.d. heeft verwerkt in een niet fabrieks af uitgeruste mondeo met xenon?

Ik kan er dus wel aan komen maar dan moet ik lid worden van een forum? Ik vind mondeo een lekkere auto voor z'n geld maar zo enthousiasteling dat ik helemaal lid wil worden...nee dat ook weer niet.[/quote]
Het is geen forum maar een vereniging van mondeoliefhebbers, die ook daarnaast een forum hebben.
De leden helpen elkaar ook onderling met aanpassingen en/of problemen met de mondeo.
Tevens kan er bij diverse bedrijven korting worden verkregen waardoor het lidmaatschap snel wordt terugverdient.

P. Kelder (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=st 200]Tevens kan er bij diverse bedrijven korting worden verkregen waardoor het lidmaatschap snel wordt terugverdient.[/quote]
Das vreemd....., eerst geld betalen om vervolgens korting te krijgen ?

Dat noemen we een sigaar uit eigen doos.....................

Gr. paul

st 200 (0), 15 jaar geleden

[quote=paulkelder][quote=st 200]Tevens kan er bij diverse bedrijven korting worden verkregen waardoor het lidmaatschap snel wordt terugverdient.[/quote]
Das vreemd....., eerst geld betalen om vervolgens korting te krijgen ?

Dat noemen we een sigaar uit eigen doos.....................

Gr. paul[/quote]
Dit is geen sigaar uit eigen doos !!!
Wij zijn een vereniging met een KVK inschrijving waarbij dus de kosten voor accountsverklaringen, webhosting, verzekering ed betaald moeten worden d.w.v een lidmaatschap hetzelfde als je lid wordt van een muziekvereniging, voetbalvereniging ed.
Als compensatie kunnen de leden door afspraken met diverse Ford-dealers, en andere toeleveringsbedrijven hier op vertoon van lidmaatschapspas met korting kopen.
De korting wordt dus gegeven bij aangesloten bedrijven en niet door de vereniging zelf.

P. Kelder (0) PRO, 15 jaar geleden

Waar men voor betaald en waar het geld heen gaat doet er voor het gevoel niet toe, men betaald dus voor een lidmaatschap om vervolgens elders korting te kunnen genieten... ''toch'' ??

Gr. paul

Santa (0), 15 jaar geleden

[quote=Integrale]Das op zich een goede regeling natuurlijk, want ik zie zat van die hobby bobby's die almachtige bundels licht weten te produceren. Maar aan de andere kant is het te passeren door natuurlijk met de keuring ff je bolletjes er weer even in terug te zetten...maar ja, zo blijft het...net als met versleten autobanden!

Is hier iemand op het forum die wel de kabels van de niveau regeling e.d. heeft verwerkt in een niet fabrieks af uitgeruste mondeo met xenon?

Ik kan er dus wel aan komen maar dan moet ik lid worden van een forum? Ik vind mondeo een lekkere auto voor z'n geld maar zo enthousiasteling dat ik helemaal lid wil worden...nee dat ook weer niet.[/quote]
Je kunt niet meer bij Temme terecht...?

Santa (0), 15 jaar geleden

Anders eens ff bij de Block langs....??
Is iemand met een nuchtere kijk op zaken en als je het HIER niet vertrouwd, kun je een "polderse" toch wel vertrouwen....?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.