Ford Mondeo: carterventielatieklep

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600

hallo,

waar zit de carterventielatieklep van een mondeo 1600 uit 96 type met grijze kleppendeksel.

Hoe kan ik een stappenmotor / stationairregelklep reinigen.
om daarbij te komen moet ik zeker ook dat huis wat er bovennaast zit demonteren.
moet ik dan ook rekening houden met pakkingen ed.

bedankt

marcel4

Geplaatst door marcel4 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Khen Rigzin (0), 16 jaar geleden

Ik dacht dat je de pakkingen ook zou moeten vervangen. als ze niet beschadigd zijn of gevreten zijn echter niet..
Tevens opletten voor stof en vocht..

koop u een autotechnisch boekje over die wagen..

Doktor (0) PRO, 16 jaar geleden

carterventilatieklep zit net onder het uitlaatspruitstuk, als je ervoor staat rechts van de motor, slangetje met pijpje loopt dan onder de bobine door naar het inlaatspruitstuk, daar zit een T-stuk en die gaat ook wel eens stuk.

Stationair regelklep kan je van onderaf bereiken, daar hoef je verder niets anders voor los te maken.

marcel4 (0), 16 jaar geleden

hoi,bedankt

dacht al dat die klep voor zat heb vandaag geprobeerd om die beschermplaat ervoor weg te halen zit ook met 1 schroef vast aan het spruitstuk heb m daar nog niet los gekregen. als t goed is kost die ventilatieklep niet zoveel daarom misschien wel de moeite waard om deze te vervangen,iemand enig idee wat deze kost.

dat van die stappenmotor is knap beroerd kan er niet zomaar bijkomen van onder natuurlijk reinigen word dan vrij moeilijk zit ook een pakking die moet dan ook zrker vervangen worden.

tstuk is nog heel ander had ik m welgehoord.

andere suggesties welkom

auto start mooi bij koude start loopt iets verhoogd stationair maar slaat na afremmen gelijk af lijkt dan op 3 pitten te lopen start dan zeer moeilijk .totdat de auto daarna op bedrijftemp is loopt hij goed ook stationair zakt hij perfect terug in toeren .als hij dan warm is zeg maar gaat hij onregelmatiger lopen bij afremmen blijft hij dan verhoogdstationair lopen maar zakt dan wel weer terug naar normaal toerental.

olieververst 5w30 en bougies vervangen probeer nu eerst wel die ventilatieklep omdat ik meen dat aslde auto warm is ik ook ergens een soort gierend geluid waarneem wat volgens mij veroorzaakt kan worden door die klep heb ik ergens gelezen meld me wwer na reparatie

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.