Ford 0: centrale deurvergrendeling

Bouwjaar: 1985

ik heb onlangs een ford escort gekocht uit 1995.
Na een aantal weken kreeg ik de deur niet meer open. Dat geldt zowel voor de bestuurdersplaats, de bijzitplaats als de achterbak. Ik heb getracht om met 3 verschillende sleutels (de originele, en de 2 reservesleutels) het slot te openen, maar dit lukte niet. Ik heb hem nu naar de garage gebracht en die zeggen me dat de sloten versleten zijn. Ik kan me echter niet voorstellen dat alle sloten in 1 keer versleten kunnen zijn. Kan mijn probleem ook niet te maken hebben met een zekering die de deurvergrendeling aanstuurt?

Heeft iemand hier eerder mee te maken gehad?

kamps

Geplaatst door kamps (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Knight Rider (0) PRO, 14 jaar geleden

Heb je met alle 3 sleutels elke deur geprobeert?

het is mogelijk dat bij continu gebruik van 1 sleutel de lamellen in het slot zich vormen naar de toestand van de sleutel. en daardoor kunnen de andere sleutels problemen krijgen.
bekijk de baard van de sleutel (het gedeelte dat je in het slot steekt). de baard bestaat uit 6 inslijpingen met keuze uit 4 dieptes.
indien er bij deze 6 inslijpingen geen duidelijk verschil te zien is is de sleutel versleten.
een nieuwe sleutel is toch goedkoper dan nieuwe sloten.
nieuwe sloten steken heeft geen nut als de sleutel versleten is.

neen, de centrale vergrendeling heeft niets te maken met het mechanische van de sloten.
indien er een zekering doorgebrand zou zijn, moet je nog altijd een deur kunnen openen, de rest blijft dan gewoon op slot.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford 0 of stel zelf een nieuwe vraag.