Ford Focus: Centrale vergrendeling 2001 ford focus station probleem

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1800 i

Hallo, na veel speurwerk op het net nog steeds niet er achter gekomen wat het probleem kan zijn. Dus nu probeer ik het hier.

Mijn ford focus station heeft een centrale vergrendelingsprobleem. Als ik de sleutel gebruik gaat het protier open waar ik de sleutel in steek verder geen. Als ik de cv knop in druk gebeurt er niets.

Na het controleren van zekering 63 aan de achterzeide van de zekeringskast er achter gekomen dat hij na het los halen en terug in stoppen van de zekering de CV 1x werkt waarna het weer stagneert. Als de auto volledig gesloten is kan er na het `resetten` 1x de auto ontgrendeld worden. Als ik hem weer `reset`kan ik de auto weer vergrendelen. Dit schiet niet echt op. Ik was even bij de dealer gaan informeren en daar willen ze eerst de bedrading en alle sloten doormeten.

Wat ik me wel herinner is dat soms tijdens het rijden een geluid hoorbaar was dat 100% klinkt als je je ford focus in stalpt welke ontgrendeld is alle deuren dicht doet en 1x weer op ontgrendelen drukt. Alsof hij na een 10 minuten rijden wederom alle portieren wil ontgrendelen. Dit heeft hij al maanden. Maar nu is de cv er mee gekapt.

Zelf denk ik aan het CV stuur apparaat maar omdat hij die storing heeft/had zou het inderdaad ook in/aan de sloten en bedrading kunnen liggen. Heeft iemand een bedradingschema dat ik vanuit de CV unit stekker kan meten of de weerstanden vanaf daar naar de sloten achter en de sloten voor gelijk zijn. Of heeft iemand een ander idee?

Happy hunting.

melandri_nl

Geplaatst door melandri_nl (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

kombikart (0), 11 jaar geleden

Schakelaar bestuurderskant 99% zeker de oorzaak. Bekend probleem bij de Mk1 Focus.

Gr Fred

melandri_nl (0), 11 jaar geleden

Schakelaar bestuurderskant. Heb je het dan over de schakelaar welke in/aan de sleutelschacht gemonteerd zit in het linker voorportier ?
Als je me dat kunt vertellen bestel ik m straks nog even.

Gr Ralph.

fordmannetje (0) PRO, 11 jaar geleden

nee ,de complete deurmotor vervangen

kombikart (0), 11 jaar geleden

Zoals fordmannetje al aangeeft. Compleet vervangen.

Gr Fred

melandri_nl (0), 11 jaar geleden

Ik heb het portierslot besteld voor het linker voorportier. Alleen wat me ook opgevallen is is dat de interieurverlichting het ook niet doet als de achterklep of andere portieren open staan. Kan hij door dat ene portierslot zo in storing gaan dat alle CV functie's en interieurverlichtingsfuncties niet meer functioneren ?

michel7713 (0), 11 jaar geleden

bij mijn was de oplossing passagierzijden module stekker in spuiten met wd40

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.