Ford Fiesta: contactslot

Bouwjaar: 1990

Ik had al een paar dagen(soms) als ik de auto wilde starten dat mijn radio zijn geheugen verkoor en het klokje op 0 sprong. Gisteren wilde ik starten , maar dit ging niet. Geen enkel dashboard lampje brandde.Na wat geschud met de sleutel kreeg ik toch wat lichtjes te zien. Nu start mijn auto wel, maar in de "accecoires-stand" brandt er geen enkel dashboard-lampje...als ik dan mijn sleutel doordraai(om te starten) branden ze wel.En de auto start normaal. Is dit slijtage van het contactslot?

Rudi10562

Geplaatst door Rudi10562 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Marea? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

michaelluijendijk (0), 18 jaar geleden

ja dat zou heel goed kunnen.Je kunt als je de kappen rond de stuurkolom verwijdert zijn,makkelijk het electrichgedeelte van het slot eraf pakken.
Als het electrisch gedeelte wel goed werkt( kun je proberen met een schroevendraaier) is het mechnisch gedeelte versleten.

groet
michael

Rudi10562 (0), 18 jaar geleden

Vandaag kon ik niet meer starten.Niets hielp.Na een 5tal minuutjes en onder de motorkap te hebben gekeken starte hij opeens weer.Zou het ook kunnen dat dit iets met de massa te maken heeft, of de starter en/of de batterij? Als ik mijn sleutel doordraai om te starten ging de display van mijn klokje uit...sleutel loslaten en de tijd verscheen weer.

Rudi10562 (0), 18 jaar geleden

Contactslot is mechanisch en elektrisch in orde. Weet iemand misschien een andere mogelijkheid wat dat zou kunnen zijn? Ik heb een vermoeden dat het iets met de startmotor of startrelais zou zijn...maar veel ken ik er niet van.

michaelluijendijk (0), 18 jaar geleden

ik denk dat je toch met een multimeter aan de gang zal moeten.
maar uiteraard kun je ook eerst alle massa punten tussen motor en chassis en accu controleren.Ook de aansluitingen van de plus kabel zin het contrleren waard.


groet
michael

Rudi10562 (0), 18 jaar geleden

ok , dank u..Ik zal alles s goed nakijken.
Groetjes,
Rudi.

Rudi10562 (0), 18 jaar geleden

Voorlopig doet de fout zich niet meer voor...ik kan dus ook niet goed meten.Momenteel rijdt en start hij normaal ????

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Marea of stel zelf een nieuwe vraag.