Ford Fiesta: Startproblemen

Bouwjaar: 1993

Mijn Fiesta die ik nu 2 jaar heb heeft de laatste tijd startproblemen.

De startmotor hoor je wel, maar hij slaat niet aan. Aanslepen en dan doet hij het wel weer voor een tijdje (soms dagen; soms weken).

Inmiddels is dit nu een keer of 4 a 5 gebeurd en ik ben het zat!

Bovendien woont mijn vader aan de andere kant van het land en hij was zo aardig om hem op te slepen; maar ja...dan moet hij daar wel staan.

Vorige week was het weer raak:
Vorig week vrijdag deed hij het s ochtends ineens wel (wilde weer starten) nadat hij donderdag niet wou; maar nog geen 200 meter later gingen acculampje en olielampje branden kwam hij bonkend tot stilstand. Toch toen maar pechdienst gebeld en is hij bij een Forddealer nagekeken.

Daar bleek dat de bougie van de eerste cilinder stuk zou zijn (allemaal vervangen) en ze hebben de bedrading naar de carburateur schoongemaakt. Maandag weer opgehaald maar vanochtend en vanmiddag wilde hij haast weer niet starten nadat ik er woensdag nog mee gereden heb (uiteindelijk vandaag net weer aan de gang gekregen; startmotor ?? hoor je wel maar de motor slaat niet aan).

Verder is het afgelopen dagen niet echt vochtig geweest lijkt me ? En de accu klinkt ook wel ok.....

Het starten gaat sinds vandaag dus al weer moeizaam en verwacht dat ik (na) dit weekend weer met een kapotte auto zit (hoop het natuurlijk niet)...

Ik weet niet of het er iets mee te maken heeft maar ik merkte laatst dat mijn binnenlampje niet meer aangaat als ik de deur opendoe...het lampje zelf doet het in principe wel maar niet in werking met de deur...misschien iets met de bedrading?

Wie heeft enig idee wat dit kan zijn?

an311

Geplaatst door an311 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Marea? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

an311 (0), 18 jaar geleden

Gisteren ben ik nog weer even langs geweest bij de garage. De monteur zei zomaar uit het niets dat het dan vast aan de olie zou liggen maar dat is volgens mij grote onzin aangezien ik al tijden dezelfde olie gebruik en deze altijd prima was. Verder kon hij er ook niks over zeggen; dan moest ie maar eerst weer niet willen :(

Ligt het mogelijk aan het vliegwielsensor of aan de temperatuurvoelers bij de radiator of motorblok?

michel7713 (0), 18 jaar geleden

wat voor motor zit erin? en is de onsteking al na gekeken

an311 (0), 18 jaar geleden

Ja de ontsteking is (als het goed is) nagekeken bij de garage maar ze weten blijkbaar niet wat er mis is. Ze hebben de bougies dus vervangen maar dat was blijkbaar niet het probleem.

Wat voor soort motor? Een 1.1. benzinemotor (of bedoel je iets anders?)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Marea of stel zelf een nieuwe vraag.