Ford Fiesta: inhouden, stotteren, afslaan...

Bouwjaar: 1996

Hallo mensen,
Kan iemand mij misschien informatie, tips of suggesties geven voor de problemen die mijn Ford Fiesta 1.25I (zetec motor)mij de laatste tijd tot waanzin drijven??? Sinds november begon mijn autootje ernstig te stotteren bij 110 km, anwb gebeld, deze het systeem een aantal keren gereset, mocht niet baten dus door naar de Ford garage. Hier hebben ze hem uitgelezen en het enige dat er gevonden werd was een storing in het primaire/secundaire brandstofcircuit. Vervolgens werd er een brandstoffilter en 4 bougies vervangen en het probleem leek even verholpen te zijn (2 weken). Bij het volgende bezoekje aan de garage werden de bougies extra ingevet, maar ook dit kon geen verschil maken. Het probleem was er nog en nu deed het zich nog vaker en heviger voor, ook bij lage snelheden. Recentelijk werd de disonsteking vervangen (ofwel bobine?), maar het enige dat minder wordt is het vertrouwen in mijn auto. Maar 't stotteren (icm een op hol geslagen toerenteller) wordt niet minder. Als ik in de file terecht kom (bijna elke ochtend) kan ik er geld op inzetten dat hij af slaat zodra ik na de 15e keer wil optrekken. Ik ben vorige week weer naar de ford garage gegaan om hem uit te laten lezen, maar zelfs dat is niet mogelijk omdat de computer geen signaal met het sturingsysteem kan krijgen. Heeft iemand enig idee?
Bedankt voor het meedenken, Groetjes Femke

Fiesta Femke

Geplaatst door Fiesta Femke (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Marea? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

bastiaan43 (0), 18 jaar geleden

Controleer of vervang je bougie kabels gr Bas

Fiesta Femke (0), 18 jaar geleden

Het euvel is verholpen, het blijkt de bekabeling van de krukaszender te zijn geweest. Sinds t is gemaakt is er geen probleem meer voorgevallen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Marea of stel zelf een nieuwe vraag.