Ford Fiesta: Controle lampjes Fiësta cheers 1991

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.1

Pas (3 weken geleden) de dynamo vervangen, gisteren accu helemaal leeg, vandaag nieuwe accu gemonteerd. Nu brandt alleen het oliekontrole lampje als ik de auto op contact zet. Start wel weer, alles schijnt normaal te werken. Eerst brandde het accu lampje, oliedruk lampje, remvloeistof nivo lampje en handrem lampje, bij aangetrokken handrem natuurlijk (voordat de accu leeg was). Iemand een idee wat er aan de hand is? Dynamo weer kapot? Zekeringen gecheckt, zijn ok.

Alvast bedankt,

Hans.

hoi0072005

Geplaatst door hoi0072005 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Marea? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Postie (0) PRO, 15 jaar geleden

Op de dynamo zit een rode en blauw draadje, de blauwe is een dun draadje, controleer of deze beschadigd is of een draad breuk heeft. Makkelijkst is om alleen het blauwe draadje los te maken van de dynamo, deze aan massa leggen van motorblok, dan de auto op contact zetten, dan moet het acculampje gaan branden.
Gaat het lampje niet branden dan zit er een draadbreuk tussen dynamo en lampje dashboard.
Of het lampje op dashboard is defect.
Controleer dit eerst eens...

hoi0072005 (0), 15 jaar geleden

Dan moet ik de dynamo losmaken want er zit een hitteschild over de connector op de dynamo. Is er een andere manier? Evengoed bedankt voor je antwoord!!!

Postie (0) PRO, 15 jaar geleden

Onder de voorbalk, even de kabel volgen, zit nog een diode die je los kunt maken, en dan de draad aan massa leggen, alleen moet je zeker weten dat de draad vanaf de diode naar de dynamo goed is.

hoi0072005 (0), 15 jaar geleden

De auto start alweer niet, kan het zijn dat er een ander probleem is? Accu lijkt weer helemaal leeg (kortsluiting ergens?) Accu is gloednieuw, ik ben radeloos wat te doen....

Postie (0) PRO, 15 jaar geleden

Als je acculampje niet gaat branden bij het op contact zetten van de auto, kan er best een storing zitten in de diodebrug van je dynamo en er voor zorgt dat de accu leeggetrokken word.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Marea of stel zelf een nieuwe vraag.